Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
‘Change the world of digging’

‘Change the world of digging’

Dat is de visie van engcon, een bedrijf uit het noorden van Zweden. Het begon klein, met een man en zijn passie om de wereld van het graven fundamenteel te veranderen: Stig Engström. Engcon heeft onder zijn leiding het toonaangevende engcon-draaikantelstuk ontwikkeld en is in ruim 30 jaar uitgegroeid tot onafhankelijke fabrikant en marktleider van geavanceerde uitrustingsstukken voor graafmachines met een belangrijke invloed op de algehele markt. 

“Het prille idee van toen, om de wereld van het graven te veranderen, gaat onverminderd door”, ervaart Mark Lisman van engcon. Lisman is sinds 1 oktober 2021 de nieuwe Country Manager voor de Benelux. “Engcon kijkt écht naar wat de markt nodig heeft en denkt na over welke oplossingen gww-ondernemers verder kunnen helpen”, zegt Lisman. 

Dicht bij de eindklant

“Om werkzaamheden voor de eindgebruikers van onze producten te optimaliseren en ze makkelijker, veiliger en duurzamer te maken, is het cruciaal dat we dicht bij de eindklant staan. Het is belangrijk om te weten wat er speelt, waar men tegenaan loopt en hoe we kunnen meedenken. Wat ons drijft is eerlijkheid, transparantie en service. Naast onze kwalitatief hoogwaardige producten is dát wat we onze klanten willen en kunnen bieden.”

Mark Lisman: “We zijn er klaar voor om de groei van engcon met dezelfde service en commitment voort te zetten”. (Beeld: PACO Fotografie)

Met raad en daad paraat

“Met de vakkundige mensen die we hebben, een kantoor in Veenendaal, een ruime voorraad en een nieuwe onderdelenwebshop, kan men rekenen op lokale service: snel schakelen, korte lijnen en persoonlijk contact. Er zijn maar weinig tiltrotator fabrikanten die een vestiging hebben die zo vertegenwoordigd is”, weet Lisman. Hij is positief verrast over de manier waarop klanten over engcon praten. “Vooral de eindgebruikers die met onze producten werken weten dat de kwaliteit van de producten, een goede service en uitstekende kennis bijdraagt aan een efficiënte, veilige en ergonomische manier van werken.”

Uitrollen naar de Benelux

“Het feit dat engcon in de Nederlandse markt zo’n sterke positie inneemt en de klanten achter onze producten en service staan, vormt de grondslag om nu verder te willen uitrollen naar de Belgische markt. We willen mensen daar enthousiasmeren en ze duidelijk maken wat het verschil kan maken. We gaan ze bewuster maken van wat een draaikantelstuk allemaal kan, dat er zoveel meer toepassingen zijn dan alleen in de wegenbouw. Dat doen we onder andere door demo-dagen, waarbij mensen puur vrijblijvend kunnen ervaren welke toegevoegde waarde ons product heeft op het werk.” Engcon gaat lokale mensen met ervaring inzetten en de gestructureerdheid waarmee er in Nederland wordt gewerkt meenemen in het proces. “We zullen dealers beter informeren en opleiden zodat ze nog bekender raken met onze producten. We weten waar onze kracht ligt en zijn er klaar voor om die groei met dezelfde service en commitment aan te gaan”, besluit hij.     

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.