Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Case lanceert nieuwe D-serie minigravers, afkomstig van Eurocomach

Case lanceert nieuwe D-serie minigravers, afkomstig van Eurocomach

Nieuwe mini’s bieden maximale prestaties

Case Construction heeft begin mei een geheel nieuwe lijn minigraafmachines gelanceerd met maar liefst twintig (!) modellen variërend van 1 tot 6 ton. Interessant daarbij is verder dat er twee batterij-elektrisch aangedreven varianten op de markt komen.

Begin volgend jaar brengt Case de elektrisch aangedreven CX15EV op de markt, met een batterijpakket van 21,5 kWh.

Exact vijf jaar na de onthulling van de C-serie minigravers legt Case met de D-reeks de lat beduidend hoger als het aankomt op nog betere prestaties en meer comfort en veiligheid. De nieuwe modellen krijgen de beschikking over de nieuwste technologie, functies en hulpstukken voor alle markten en toepassingen. De introductie van de compacte D-range volgt op de overname – eind vorig jaar – van Sampierana SpA voor 90% door CNH Industrial. De Sampierana-groep omvat Sampierana rupsonderstellen en Eurocomach minigraafmachines. CNH-directeur Egidio Galano verklaart: “Door de Europese productie kunnen de eerste machines uit de D-serie al in het derde kwartaal van 2022 worden geleverd op de bouwplaatsen van onze klanten.”

De nieuwe D-lijn levert nog weer betere prestaties en biedt meer comfort voor de machinist.

Primeur in de sector

Functies zoals ‘zero-tail swing’ en tweedelige gieken zijn beschikbaar voor het hele assortiment. Gebruikers kunnen elke machine volledig aanpassen aan de toepassing, met opties variërend van basisconfiguraties tot premium modellen. De veelzijdige en prestaties verhogende verstelgiek is zelfs beschikbaar op de modellen van 2, 4,5 en 5,5 ton. Een primeur in de sector, zo meent CNH. De eerste van de twee elektrische modellen in het bereik van 1 tot 3 ton is de CX15EV, die vanaf het eerste kwartaal van 2023 beschikbaar zal zijn. Deze 1,3 ton wegende machine is uitgerust met een 16 kW elektromotor en krijgt de beschikking over een 21,5 kWh accupakket, dat met een externe snellader in minder dan twee uur weer volledig is op te laden. Ideaal voor op locaties waar strenge restricties gelden ten aanzien van uitstoot van emissies of lawaai, zoals in drukke binnensteden of bij inpandige werkzaamheden.

De D-serie minigravers bestaat uit in totaal maar liefst twintig verschillende modellen met een eigen gewicht van 1 tot 6 ton.

“Minigraafmachines zijn een snelgroeiend segment en zijn goed voor bijna de helft van alle Europese machineverkopen. CASE heeft op de vraag van de klant gereageerd met een volledige reeks van twintig modellen uit de D-serie van 1 tot 6 ton”, licht Egidio Galano, Director Construction Equipment Product Management Europa bij CNH Industrial, toe. De machinist profiteert van vele functies die de veiligheid en productiviteit verbeteren, variërend van automatische airconditioning en verwarming tot snelkoppelingen om in no-time van uitrustingsstuk te kunnen wisselen. De aanpasbare elektro-hydraulische joysticks en het digitale cluster met AUX1-, AUX2- en AUX3-debietinstelling garanderen een hoge mate van aanpassing aan individuele wensen en controle over de workflow.

Nieuwe CX65D met verstelgiek. Case levert al een tweedelige graafarm op de modellen van 2, 4,5 en 5,5 ton.

De giek, motorkapindeling, werklampen voor op de cabine, instapverlichting in de cabine, stoffen stoel met optionele luchtvering en verwarming plus (als extra) geveerde joysticks zijn allemaal ontworpen voor een optimaal comfort van de machinist. De optionele antidiefstalvoorzieningen, achteruitkijkcamera en extra werklampen achter op de cabine zorgen voor nog meer gemoedsrust. Tot slot verbeteren als extra’s beschikbare DAB-radio, Bluetooth, USB, SD/SDHC-geheugenkaart en een aux-ingang de werkomgeving van de machinist.

Uptime en gemoedsrust

Om de flexibiliteit, uptime en productiviteit te vergroten heeft Case een reeks aftersales services gecreëerd onder de naam Case Service Solutions. De diensten omvatten onder meer geolocatie, vlootbeveiliging met behulp van geo-fences en waarschuwingen voor ongeoorloofd gebruik en flexibele rapportage van de Case SiteWatch-tool voor wagenparkbeheer. Dit omvat de mogelijkheid om op afstand het brandstofverbruik, de bezettingsgraad, machine-uren en inactiviteit te volgen. Case SiteConnect verbetert de telemetriegegevens die worden gebruikt door Case’s Uptime Center-team om dealers te voorzien van waarschuwingen op basis van machineprestaties. Dealers kunnen op afstand toegang krijgen tot machinegegevens en proactief reageren naar klanten om maximale uptime te garanderen. Zowel SiteWatch als SiteConnect is vanaf 2023 beschikbaar op de minigravers uit de D-serie. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.