Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
C2C Bouwgroep organiseert seminar & debat – De zin en onzin van materiaalpaspoorten!

C2C Bouwgroep organiseert seminar & debat – De zin en onzin van materiaalpaspoorten!

Datum & locatie: vrijdag 4 oktober 2019, 09:30 – 14:00 uur – IC DuBo Rotterdam

Op vrijdagochtend 4 oktober organiseert de Cradle to Cradle Bouwgroep een seminar & debat over materiaalpaspoorten voor architecten, ontwerpers, eigenaren, ontwikkelaars en bouw professionals bij Informatiecentrum Duurzaam Bouwen (IC DuBo) te Rotterdam. Het seminar heeft als doel om deelnemers middels pitches van o.a. vooruitstrevende bedrijven te informeren over de verschillende materiaalpaspoorten onder leiding van dagvoorzitter Udo Waltman (directeur SGS Search). Debatleider en BNR nieuwsradiopresentator Maarten Bouwhuis begeleidt aansluitend aan het seminar het debat.

Materiaalpaspoorten en de aanloop naar een volledig circulaire economie
In aanloop naar een volledig circulaire economie in 2050 komen materiaalpaspoorten steeds vaker in beeld en het aantal bedrijven wat hierin investeert groeit.  Materiaalpaspoorten hebben als doel om waarde te genereren door producten en materialen op verschillende niveaus in kaart te brengen en beschikbaar te maken voor de juiste partijen op het juiste moment. Daarnaast kunnen ze inzichten verschaffen in de bestanddelen van het materiaal en of deze gezond en veilig zijn. De hamvraag is of en welk materiaalpaspoort het juiste instrument is voor het ‘borgen’ van een circulair en een gezond bouwproject. In het seminar & debat delen bouwprofessionals en gastsprekers met elkaar kennis en ervaring en komen de voor- en nadelen van deze paspoorten aan bod.

Het programma & inschrijven
Het programma van deze ochtend is efficiënt opgezet en eindigt met een gezamenlijke lunch zodat er, na bijdragen door o.a.: Madaster, EPEA, Circulair IQ, Cradle to Cradle Bouwgroep, Van Wijnen Bouw, Montea Vastgoed en ingenieursbureau Sweco voldoende ruimte is om te netwerken. Na afloop van dit seminar zijn deelnemers weer een stap verder in de aanpak naar volledig circulair bouwen.
Geïnteresseerden kunnen zich gratis online inschrijven (tot 130 plaatsen) via https://c2cbouwgroep.nl/seminar-debat-de-zin-en-onzin-van-materiaalpaspoorten/. Het programma is hier alvast te bekijken: https://c2cbouwgroep.nl/event/c2c-bouwgroep-c2c-materiaal-paspoorten/.

Sinds 28 september 2016 is AGC lid van de C2C Bouwgroep, https://c2cbouwgroep.nl/agc/ 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.