Platform over civiele techniek & infrastructuur
Jaarboek

Buko Infrasupport official event supplier Dutch Grand Prix

GWW-001-BUKO–210905-BUKO-13
Tienduizenden oranje fans bezoeken CM.com circuit Zandvoort om Max Verstappen aan te moedigen. Via speciale looproutes werden zij naar het circuit geleid.

Tekst | Van Aalst Media

Beeld | BUKO Infrasupport

27 december 2021 Leestijd 5 minuten

Deel dit artikel

Voldoende afzethekken, geleidebakens, verwijzingsborden en elke dag in een korte tijd 75.000 mensen naar hun plek begeleiden. Voor Buko Infrasupport stonden de afgelopen twee jaar, naast hun reguliere werkzaamheden, in het teken van de Formula 1 Heineken Dutch Grand Prix in Zandvoort. Operationeel manager Ben van Bakel: “Het is fantastisch verlopen; het weer zat mee, veel mensen kwamen met het openbaar vervoer en Max pakt op zaterdag poleposition en wint op zondag de race. Het viel allemaal op zijn plek.”

Ook rondom Zandvoort worden diverse tijdelijke verkeersmaatregelen ingezet om verkeer om te leiden en krijgt busvervoer voorrang.

BUKO Infrasupport is een dienstverlener in de tijdelijke verkeersmaatregelen. Van Bakel: “Op het moment dat er aan de openbare weg gewerkt wordt dan zorgen wij dat de aannemer veilig kan werken en dat het verkeer veilig langs het werk geleid wordt. En tijdens evenementen zorgen wij dat de juiste informatie op de juiste plek terechtkomt met omleidingen en verwijsborden.”

Samenwerken met een mobiliteitsteam

Tijdens de Dutch Grand Prix (DGP) in Zandvoort werkte BUKO Infrasupport samen met een mobiliteitsteam. Van Bakel: “Hierin zitten de verkeerskundigen, gespecialiseerd in verkeersstromen en crowdmanagement, en zij helpen met vraagstukken als; hoe leid je zulke grote stromen mensen in goede banen? Iedereen komt samen op hetzelfde punt, kijkt naar de wedstrijd en gaat gelijktijdig weer weg. Het blijft een uitdaging, want het is voor de bezoekers een feestje en je wil ze vooral in die stemming houden en zeker niet frustreren met onnodige wachttijden of andere hinder.”  

Op verschillende plekken rondom het circuit werden speciale fiets parkings ingericht. En middels speciale wave signing wijst BUKO Infrasupport de juiste richting.

Laura Dijkmans, manager events bij Buko Infrasupport, was nauw betrokken bij de voorbereidingen van de DGP. “Ik ben verantwoordelijk voor grote evenementen als de marathons van Amsterdam en Rotterdam en dus nu ook de Dutch Grand Prix. De voorbereidingen startte in januari 2019, waarbij je continu besefte dat je onder een mondiaal vergrootglas ligt. We staken de koppen bij elkaar en formuleerden een eerste antwoord op de vraag; wat als de F1 naar Nederland komt? Op een plattegrond schetsten we met een paar stiften de mogelijkheden. We zagen al snel dat er twee wegen naar het circuit leiden. Dat maakt het makkelijk, maar toch weer niet. We overwegen alles; van tien kilometer rijplaten leggen over het strand tot en met per boot arriveren. Helaas ging de editie van 2020 door Covid-19 uiteindelijk niet door, maar dankzij een uitstekende voorbereiding kon het race spektakel in Zandvoort dit jaar dan eindelijk plaatsvinden.”

Voor bezoekers die met de auto komen zijn diverse park & rides ingericht in o.a. Beverwijk en Hoofddorp

Investeren in nieuwe materialen

Het geheim van het succes is volgens Van Bakel dat ze als team elkaar blind vertrouwen. “We hebben als organisatie in een heleboel nieuwe materialen geïnvesteerd waaronder schrikhekken en verkeersborden. Alle verkeersborden, zo’n 2000 stuks, moesten hiervoor nog gemonteerd worden op de buispalen en dit gaf een enorme belasting op de werf. Hierdoor zijn er zelfs chauffeurs vrijgemaakt om te assisteren bij het monteren, zodat alle materialen op tijd gereed stonden om geplaatst te kunnen worden.”

Dijkmans: “Het was een pittige klus waarbij je vooraf, maar ook tijdens het evenement continu aan het schakelen bent. Het is leuk en zeker ook uitdagend met alle last minute-beslissingen. Vanuit verschillende vestigingen hebben medewerkers meegeholpen. Een topprestatie. Nu op naar volgend jaar, maar dan met 100.000 bezoekers per dag. Van de sportieve prestaties krijg ik niks mee, maar die kijk ik wel terug in de samenvatting. Dat heb ik er graag voor over.”   

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Wouter Jansen

Projectmanager

Uw organisatie promoten via het Grond/Weg/Waterbouw netwerk? Ik help u graag verder.

0%

    Stuur ons een bericht