Tramac
01:28
03-12-2018

Breekhamers voor scaling- en HT-toepassingen haal je bij de expert

Als specialist in breekhamers introduceert Tramac drie breekhamers voor specifieke toepassingen. Het gaat om breekhamers uit de Silver Clips serie, van Montabert. Kenmerkend aan de apparatuur is het gebruiksgemak en de veiligheid die geboden wordt in het werken.

Het gaat om de types SC 28 Scaling en de SC 36 en SC 42 HT, waarbij de eerste een operationeel gewicht van 350 kg heeft en de laatste twee respectievelijk 500 kg en 560 kg. Bij alle drie kan men de slijtbus en de slagpin eenvoudig vervangen. De toestellen zijn van het accumulatortype, waardoor er op de werf niet om de met stikstof dient te worden opgeladen.

SC28 Scaling voor alle scaling toepassingen
Dankzij de speciale beveiliging kan met de SC28 elke scaling activiteit aangepakt worden. Boven en beneden is de machine voorzien van een stalen afscherming, beschermde aansluitslangen, een speciale scaling-tool en continue smering. Dankzij specifieke afdichtingen en pinnen ontstaat er een volledige afdichting tegen stof en gruis. Dit verhoogt de levensduur van de slijtdelen en verlaagt het risico op machinebreuken. Om te vermijden dat stof en water binnendringen, kan de machine worden aangesloten op perslucht. De SC28
Scaling maakt het tevens mogelijk om water te vernevelen, om het stof te laten neerslaan. Dit verhoogt de zichtbaarheid voor de operator en draagt bij aan diens ademcomfort.

SC36 en SC42 HT voor hoge temperaturen
Deze hydraulische breekhamers voelen zich thuis op plaatsen waar sprake is van een hogere temperatuur, zoals bij het breken van slakken, de reiniging van goten in staalfabrieken en tal van andere plaatsen waar sprake is van hitte. De 500 en 560 kg breekhamers kunnen met mini-graafmachines of andere dragers gebruikt worden en zijn voorzien van speciale afdichtingskits, die een hoge hitteresistentie bewerkstelligen. Daarmee wordt de levensduur verlengd. Beide machines beschikken bovendien over een speciale tool met een grote reikwijdte en een hoge duurzaamheid. De uitgebreide behuizingen werden ontworpen met compatibiliteit in gedachten, om samen te kunnen werken met nieuwe tools en de reikwijdte van de hamer te verhogen.

De kracht van de juiste machine met de beste service
Tramac Benelux n.v. bevindt zich in het Belgische Alleur en is specialist in verkoop en verhuur van uitrustingstukken voor de sloop- en recyclagesector. Het bedrijf heeft op de meeste klantvragen een passend antwoord en biedt snelle en degelijke oplossingen. 

De technische dienst zorgt voor een professioneel onderhoud van de machines, geheel volgens de normen die door de leverancier van de betreffende machine worden opgelegd.

Door Tramac worden er regelmatig technische opleidingen georganiseerd, zowel intern als bij de leveranciers. Bijkomende opleidingen voor een correct gebruik en optimaal onderhoud worden georganiseerd bij de klanten op locatie of in de lokalen bij Tramac.      

Tekst | Jan Mol  Beeld | Tramac

GROND/WEG/WATERBOUW partners

Uitreiking BTV kopiërenZijkanaal I