Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Breedplaatvloer Koppelwapening Systeem

Breedplaatvloer Koppelwapening Systeem

S&P C-Laminate LM in combinatie met S&P Resin 220HP epoxylijm is dé oplossing voor verdachte breedplaatvloeren. Het systeem is volledig beproefd en is met zeer geringe overlast te installeren.

Na het instorten van de parkeergarage in Eindhoven hebben wij onze internationale kennis en ervaring sa- mengebracht en zijn opzoek gegaan naar een geschikte oplossing. Als producent en toeleverancier van materialen op basis van koolstofvezel, staan wij dicht bij de markt en zijn onafhankelijk partner voor alle constructeurs.

Onze S&P C-Laminate wordt reeds 25 jaar succesvol toegepast bij versterkingsmaatregelen van betoncon- structies in de breedste zin van het woord. Van sparingen, vides, overspanningen tot en met reductie van de bestaande wapening(corrosie) in kunstwerken. U vindt onze koolstof wapening tevens terug in herstel- maatregelen van uitkragende balkons, galerijen en versterkingen van metselwerk in aardbevingsgebieden.

Het S&P Breedplaatvloer Koppelwapening Systeem is uitgevoerd onderzocht en beproefd op vergelijkbare breedplaatvloer elementen bij de TU-Eindhoven. In samenwerking met gerenommeerde partijen hebben we een herstelsysteem, inclu- sief rekenmodel ontwikkeld. Naast de beproefde constructieve veiligheid heeft de versterkingsmaatregel een geringe impact op de omgeving en blijft de overlast tot een minimum beperkt.

De proefstukken zijn identiek vormgegeven en gedimensio- neerd als de platen bij het in- cident bij de parkeergarage in Eindhoven.

De oorzaak van de instorting van de platen in de parkeer- garage in Eindhoven zijn voor- afgaand aan het onderzoek achterhaald.

In dit onderzoek bij de TU-Eindhoven werd gekeken naar:

• Of het verlijmen van een externe koolstoflamel een versterkingsmaatregel zou kunnen zijn.
• Tegelijkertijd is gekeken of de belastingen die uiteindelijk gehaald zouden worden, theoretische en computersimulaties uitgevoerd in DIANA, overeen zouden komen met de daadwerkelijk bezwijkbelastingen”

Er zijn diverse proeven uitgevoerd met verschillende hoeveelheden koolstoflamellen. Daarnaast zijn platen voorbelast waarbij een initiële onthechting tussen schil en druklaag is aangebracht om al aanwezige delaminatie te simuleren. De conclusie van al deze onderzoeken is dat de versterkings- maatregel uitstekend functioneert en de uiteindelijke bezwijkbelastingen tijdens deze testen volledig overeenkomen met de computermodellen.


S&P Breedplaatvloer Koppelwapening Systeem:

  • S&P biedt volledige technische ondersteuning
  • Systeem is uitvoerig beproefd
  • Diverse referenties beschikbaar
  • Geen risico op het doorboren van de bestaande wapening,betonkernactiveringen of leidingen
  • Toepasbaar in gebouwen terwijl ze in gebruik zijn
  • Stofvrij systeem
  • Zéér beperkte tot geen geluidshinder
  • Licht van gewicht
  • Eenvoudig aan te brengen + volledige training installateurs

Brandwerend beschermen

Het brandwerend beschermen van de koolstoflijmwapening is in de meeste gevallen niet noodzakelijk. Wanneer brandvertraging op de maatregel toch noodzakelijk is, heeft S&P een standaardoplossing beschik- baar voor 30, 60, 90 en 120 min. brandwerendheidsduur.

Klik hier voor de PDF versie van het artikel

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.