Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Brandwerende schuifdeuren voor Rottemerentunnel
Tunneldeuren geleverd door Keers in de Victory Boogie Woogietunnel in Den Haag.

Brandwerende schuifdeuren voor Rottemerentunnel

Een belangrijk onderdeel van het project A16 Rotterdam vormt de aanleg van de tweebuizige, 2.235 meter lange Rottemerentunnel. De constructie, na oplevering half verdiept gelegen in het Lage Bergse Bos, wordt voorzien van een middentunnelkanaal dat bij calamiteiten gebruikers in staat stelt om de tunnel snel en veilig te verlaten. Keers uit Mijdrecht ontwikkelt, levert en monteert de in totaal 46 brandwerende deuren die toegang geven tot dit middentunnelkanaal. 

Nieuwe tunneldeuren worden door Keers geleverd in de Roertunnel (A73) in Roermond.

Met zo’n 60 jaar ervaring in de bagage is Keers specialist op het gebied van tunneldeuren voor weg- spoor- en metrotunnels, brand- en inbraakwerende deuren, stalen ramen, deuren en gevels. Producten die geheel volgens klantspecificaties worden geleverd. Al dan niet voorzien van uiteenlopende extra’s als geleiders, geluidsweringen en anti-paniekbalken. Daardoor biedt Keers altijd een optimale deuroplossing die uitblinkt in functionaliteit, veiligheid én onderhoudsvriendelijkheid. Dat geldt ook voor de groene, brandwerende deuren die het bedrijf levert in Rotterdam. “Het deurconcept dat we hier inzetten, is in basis weliswaar eerder gebruikt voor andere projecten, maar speciaal voor deze toepassing volledig gemodificeerd en verder verbeterd”, vertel directeur/eigenaar Jaap Biesheuvel. “Daardoor ontstaat een 100 procent veilige en bovendien onderhoudsvriendelijkere oplossing.”

Speciale slede

Eén van de technische snufjes die Keers Special Doors in de Rottemerentunnel toepast, betreft een speciale slede waarvan een aantal vluchtdeuren in de tunnel wordt voorzien. “Op sommige plaatsen bevindt zich op de overgang tussen tunnel en vluchtgang op vloerniveau een ruimte”, legt Biesheuvel uit. “Om te voorkomen dat gebruikers tijdens het verlaten van de tunnel hierin met hun voeten vast komen te zitten of struikelen, rusten we de schuifdeuren uit met een speciale slede. Op het moment dat de deuren opengaan, beweegt deze slede op vloerniveau mee met de deur. Daardoor kan iedereen, wanneer dat nodig is, de tunnel snel, zonder problemen en bovenal veilig verlaten.”

Innovatieve partner

Wanneer het gaat om stalen, brandwerende vluchtdeuren is Keers een echte pionier. Het bedrijf ontwikkelde samen met Rijkswaterstaat in de jaren tachtig de eerste brandwerende vluchtdeuren. “Naar aanleiding van een brand in de Velsertunnel stelde de overheid destijds een specificatie op waaraan alle brandwerende deuren in tunnels voortaan moesten voldoen”, zegt Biesheuvel. “Parallel aan een verdere aanscherping en uitbreiding van deze eisen, hebben we het product vluchtdeuren sindsdien continu verder ontwikkeld. Met als resultaat dat we de afgelopen jaren voor opdrachtgevers in binnen- en buitenland meer dan 1.000 tunneldeuren hebben geleverd.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.