Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Branche maakt zich op voor nieuwe TKD-beurs in Almere. De inschrijving voor de Technische Kontakt Dagen (TKD) is geopend

Branche maakt zich op voor nieuwe TKD-beurs in Almere. De inschrijving voor de Technische Kontakt Dagen (TKD) is geopend

De inschrijving voor de Technische Kontakt Dagen (TKD) is geopend en direct stond de telefoon van beursorganisator Frits Kuijper roodgloeiend en stroomde zijn mailbox vol. Blijkbaar kijkt de materieelsector reikhalzend uit naar deze grootste demonstratiebeurs van West-Europa, die van 9 tot en met 11 juni plaatsvindt op het strand van Almere.

De TKD 2022 brengt grote en kleine spelers op het gebied van grondverzet-, wegenbouw- en recyclingmaterieel of aanverwante specialismen bij elkaar, zodat beursbezoekers ter plekke kunnen testen en vergelijken. Naast veiligheid is duurzaamheid een belangrijk speerpunt op deze 28ste editie. “Voor nu is er nog geen echt thema, maar het moge duidelijk zijn dat er veel aandacht uit zal gaan naar de transitie naar emissievrije en -arme machines”, aldus Kuijper, die in 2019 aantrad als beursmanager voor dit evenement, dat in 2020 en 2021 moest worden afgelast door de strenge maatregelen rondom de coronapandemie.

“Het is alweer even geleden dat de branche zich middels dit unieke podium aan de markt heeft kunnen presenteren”, weet ook BMWT-directeur Jan Hommes. BMWT fungeert samen met Bouwend Nederland en Cumela als kartrekker voor dit tweejaarlijkse festijn, dat in 2018 voor het laatst is gehouden. “Zowel bezoekers als standhouders snakken er naar om elkaar weer te ontmoeten op een beurs als de TKD. Er is inmiddels behoorlijk wat tijd overheen gegaan en de sector heeft bepaald niet stilgezeten. Iedereen is enthousiast om zijn showcase op het gebied van duurzaamheid en machine-ontwikkeling te tonen.”

Volop vertrouwen

Na twee keer uitstel heeft de organisatie er volop vertrouwen in dat de komende editie weer een geweldige beurs wordt. Hommes: “Er staan veel innovaties op stapel en iedereen heeft er zin in om de nieuwste trends en ontwikkelingen in deze enerverende sector te presenteren. Hopelijk gooit Covid niet opnieuw roet in het eten, maar dat blijft toch afwachten. Het ziet er vooralsnog positief uit en uit de eerste reacties kunnen we opmaken dat veel exposanten net zo enthousiast zijn om er een succes van te maken. Als de voortekenen niet bedriegen, dan verwachten we weer een kleine tweehonderd standhouders te verwelkomen.”   

Kuijper vult aan: “Ik wil de metafoor maken van koeien die voor het eerst weer de wei in mogen; iedereen staat te huppelen van enthousiasme. Mijn telefoon en mailbox klappen werkelijk uit elkaar. Ons streven is om qua beleving iets unieks te presenteren, zonder afbreuk te doen aan het unieke DNA van de TKD. Ik kan nog niet verklappen hoe het er precies uit komt te zien, want we moeten eerst alle bouwstenen verzamelen om de taart zo mooi mogelijk te kunnen maken. Dat we de branche gaan verrassen, staat wel vast. We halen onszelf met deze locatie aan het strand heel wat op de hals, maar gaan voor goud en doen geen concessies qua kwaliteit en ambitie.”

Zwembroek mee!

Aangezien locatie Nobelhorst – waar de laatste drie edities plaatsvonden – in gebruik is voor woningbouw, moet de beurs uitwijken naar een nieuwe plek in Almere. Het Almeerderstrand fungeert op donderdag 9 (10.00-21.00 uur), vrijdag 10 (10.00-18.00 uur) en zaterdag 11 juni (8.00-16.00 uur) als decor. Dit zandstrand aan het IJmeer is in 2020 fors uitgebreid met zo’n 7,8 hectare en lijkt een ideaal evenemententerrein, met alle denkbare voorzieningen en station Almere Poort op loopafstand. “Hier is Frits’ inbreng als ervaren beursorganisator duidelijk terug te zien”, vindt Hommes. “De nieuwe locatie voegt meer intimiteit, gezelligheid en dynamiek toe aan de beurs en moet zelfs de sfeer van vroeger terugbrengen. Alle ingrediënten zijn aanwezig om de TKD weer echt het feestje van de gehele materieelsector te laten zijn.”

“Alle ingrediënten zijn aanwezig om de TKD weer echt het feestje van de gehele materieelsector te laten zijn”

Inschrijven voor de Technische Kontakt Dagen 2022 kan via de website www.tkd.nl.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.