Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Bouwers in spagaat door stikstofnorm

Bouwers in spagaat door stikstofnorm

Elektrische grondverzetmachines zijn hiervoor dé oplossing

EcoRent een nieuwe naam, maar met een gedegen achtergrond. Achter dit initiatief gaat Rens de Bruijn B.V. schuil, een familiebedrijf dat al ruim 40 jaar een begrip is als leverancier van grondverzetmachines. De afgelopen jaren hebben zij naast hun ‘gewone’ machinepark geïnvesteerd in de aanschaf van elektrisch materieel voor de onbemande verhuur. 

“Onze kracht ligt in het feit dat al onze elektrische graafmachines van hoge kwaliteit zijn. Dat is ook een garantie die wij aan al onze klanten geven”, aldus Rens de Bruijn. “De elektrische graafmachines in de range van 2 tot 3 ton bedrijfsgewicht zijn allemaal voorzien van een accu die 8 uur lang onafgebroken ingezet kan worden. De 6- en 10-tonner zijn uitgerust met een extra accupakket die de machines zelf kunnen wisselen, zodat ook deze modellen een volledige werkdag ingezet kunnen worden.”

Schoner en stiller

De Bruijn vervolgt: “Bij EcoRent verhuren wij alleen elektrische graafmachines van het merk Limach.” Limach is opgericht met als doel bouwmachines te ontwikkelen met een elektrische aandrijving. Graafmachines met een dieselmotor worden in het expertisecentrum in Ede omgebouwd tot elektrische graafmachines, waarmee voor schonere en stillere bouwplaatsen wordt gezorgd. Waar Limach in eerste instantie een initiatief was van drie Nederlandse ondernemers (waaronder Rens de Bruijn), heeft begin dit jaar Volvo CE een meerderheidsbelang in Limach gekregen. Hierdoor kan de productie opgeschaald en het aanbod uitgebreid worden, om zo aan de toenemende vraag van klanten te voldoen. “Maar het belangrijkste hierin is dat een naam als Volvo veel klantvertrouwen geeft.”

“Bij Limach ligt de lat erg hoog. Hierbij is prijs ondergeschikt aan kwaliteit”, klinkt het resoluut. “Als Rens de Bruijn B.V. merkten wij dat een dergelijke investering niet voor iedereen mogelijk is. Hierin zagen wij mogelijkheden om onze eigen verhuurtak uit te breiden.” Zo ontstond EcoRent. “Een naam en logo die uit- en bijdraagt aan de verhuur en filosofie van elektrische graafmachines”, legt De Bruijn uit.

Uniek wisselsysteem waarbij het accupakket zelfstandig door de machine wordt afgezet of opgepakt.

Klant ontzorgen

“Naast de kwaliteit van Limach kenmerken wij ons bij EcoRent ook door flexibiliteit. Wij bieden de mogelijkheid de elektrische machine te huren voor een dag, week, maand of langer, afhankelijk van de wensen van de klant. Ook het transport naar en van de werklocatie kunnen wij verzorgen. Zo kunnen wij klanten een totaalpakket bieden en volledig ontzorgen.” Momenteel is EcoRent een van de weinige verhuurbedrijven die elektrische graafmachines verhuren en de enige die zich volledig richt op dit segment. Ook door het feit dat alle machines die worden verhuurd een volledige werkdag kunnen draaien en er grote machines tot 10 ton te huur zijn, maakt EcoRent een unieke partner. 

Toekomstvisie

EcoRent heeft zeker een stip aan de horizon als er gesproken wordt over de toekomstvisie. “De aantallen zijn ondergeschikt, wij willen de klant ontzorgen met kwalitatief hoogwaardige machines.” Daarin zijn duurzaamheid en milieuvriendelijkheid zeker speerpunten. “Aan ons de taak om eventuele uitdagingen en problemen adequaat en naar de wens van onze klanten op te lossen. Dat schept een vertrouwensband. De klant tevreden stellen én houden is voor ons de belangrijkste missie, daarin schuilt onze kracht. Zo wordt duurzaam werken voor iedereen bereikbaar en daar mogen we trots op zijn.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.