Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Bosch Beton verhuist naar state-of-the-art fabriek

Bosch Beton verhuist naar state-of-the-art fabriek

Keerwandproducent Bosch Beton is 1 juni jl. in haar geheel verhuisd naar haar state-of-the-art fabriek in Barneveld direct aan de A1. Het pand is gebouwd met duurzame materialen, zo zijn er gerecyclede producten toegepast en is het voorzien van vele duurzame installaties. De marktleider op het gebied van keerwanden (?) heeft met de ingebruikname van de nieuwe fabriek ook de productiecapaciteit vergroot. Hiervoor is het gehele productieproces geoptimaliseerd, waarmee Bosch Beton klaar is voor de stijgende marktvraag met alle bijbehorende eisen. Kortom; Bosch Beton is klaar voor de toekomst!

BREEAM Outstanding gecertificeerde fabriek
Bosch Beton is een voorloper op het gebied van duurzaamheid, zo zijn zij ook wereldwijd de eerste keerwandproducent die CSC gecertificeerd werd voor een duurzame productie van beton. Met de oplevering van de nieuwe fabriek heeft Bosch Beton hier nog een stap bovenop gedaan, door de fabriek BREEAM te bouwen en daarbij in aanmerking te komen voor het hoogste niveau ‘Outstanding’. Bij deze certificering wordt gekeken naar allerlei duurzaamheidsaspecten, zoals energie, waterverbruik, welke materialen gebruikt zijn en hoe er met afval en vervuiling wordt omgegaan. Een mooi voorbeeld hiervan, dat vanaf augustus ook gelijk goed zichtbaar zal zijn voor iedereen die langs het pand rijdt, is dat dan het gehele dak is voorzien van zonnepanelen.

13 hectare keerwanden
De fabriek staat op een perceel van zo’n 13 hectare. De fabriek zelf heeft een oppervlakte van 33.400m2 (circa 3,5 ha.), waarvan het grootste deel wordt gebruikt voor de productie van keerwanden. De fabriek heeft de beschikking over meerdere betonmengers en proceskranen ten behoeve van meerdere productielijnen. Hierdoor heeft Bosch Beton nog meer mogelijkheden tot het produceren van klantspecifieke toepassingen zoals structuren, kleurbeton en recyclematerialen.  Afgelopen mei heeft Bosch Beton de KOMO- en Güteschutz-certificering ontvangen voor de nieuwe fabriek waarmee de productie reeds is opgestart aan de Grote Bosweg 1 in Barneveld. Door deze certificeringen zijn klanten verzekerd van een product dat constant van hoge kwaliteit is.
Vrachtwagens worden ook gefaciliteerd met een hightech onbemande toegangscontrole inclusief een weegbrug die alle soorten van zowel breedte- als lengtetransport aankan.

Groene energie voor fabriek en directe leefomgeving
De oude locatie in Kootwijkerbroek zal worden heringericht. Er wordt gewerkt aan de ontwikkeling van een duurzaam energiepark. Het is de bedoeling dat er een zonnepark van circa 10 hectare  gerealiseerd gaat worden, dat de directe leefomgeving in Kootwijkerbroek van groene energie kan voorzien.

Het nieuwe bezoekadres van het hoofdkantoor van Bosch Beton is per 1 juni 2019: Grote Bosweg 1 in Barneveld. Makkelijk te bereiken via afrit 16 (Voorthuizen) van de A1.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.