Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Boren, zagen of repareren in het groot?
(Kabel) zaagwerkzaamheden aan een bronzen poer.

Boren, zagen of repareren in het groot?

Interboor Midsland draait er de hand niet voor om!

“Laat de naam je niet misleiden. We doen meer dan boren alleen, we zijn een grote, technische dienstverlener in beton bewerken. We boren, zagen en repareren gewapend beton in het groot, binnen de infra- en bouwsector.” We spreken met Onno Dikkerboom, directeur en eigenaar bij Interboor Midsland BV. Zijn bedrijf is al vanaf het begin betrokken bij het project Nieuwe Sluis in Terneuzen. Zo zijn er door Interboor onlangs uitsparingen geboord in de diepwanden van het binnen- en buitenhoofd.

Interboor Midsland is al vanaf het begin betrokken bij het project Nieuwe Sluis in Terneuzen.

Stalen balken voor bekisting

Interboor Midsland is volgens Onno de marktleider in het achteraf aanbrengen van constructieveankers. Met hun expertise in het bewerken en repareren van beton is Interboor Midsland een raamcontract met aannemerscombinatie Sassevaart aangegaan. “Een voordeel van werken met Interboor Midsland is het feit dat we precisieboringen verrichten die stofvrij en geluidsarm zijn. Ons boorwerk heeft geen impact op het omliggende beton en veroorzaakt geen hinder in de omgeving”, aldus Onno. “We houden constructies en trommelvliezen heel.”

In de diepwanden van het binnen- en buitenhoofd zijn door Interboor Midsland sparingen geboord. “Dat was technisch boorwerk, waarbij je moet uitkijken dat je de wapening niet raakt. We gebruiken altijd diamantgereedschappen en boren of elektrisch hoogfrequent, of hydraulisch. Dankzij een stabiele boorstelling kunnen we precies werken. Overigens maken we die boorstelling ook op maat, als de situatie dat verlangt”, schetst Onno. De 150 geboorde uitsparingen zijn gaten van 80 cm diep en 300 mm in diameter. Ze bevinden zich aan de bovenkant van de diepwanden. “Hierin heeft de aannemer stalen balken geplaatst waar bekisting aan bevestigd kan worden, voor het aanbrengen van betonwanden.”

Altijd in de buurt

Voor Interboor Midsland zijn de meeste boor-, zaag- en reparatiewerkzaamheden ‘business as usual’. Het bedrijf is inmiddels bij bijna elk groot infra- of bouwproject in Nederland te vinden. “Voor 90% werken we in de Benelux, soms maken we een uitstapje naar andere landen. We werken met volledig gecertificeerde en goed opgeleide vakmensen, die liefde voor hun vak hebben. Met vijf vestigingen in Nederland zitten we altijd wel in de buurt van een groot project. Dat is niet alleen logistiek gezien ideaal, het is ook goed voor een kleinere CO2-footprint”, besluit Onno.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.