Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Boortechnologie, ontwikkeling en fabricage
Hydraulische boormotor AD1800 in combinatie met een holle avegaar, beiden geproduceerd door STDS-Jantz. (Beeld: STDS-Jantz GmbH)

Boortechnologie, ontwikkeling en fabricage

Al meer dan 37 jaar ontwikkelt het Duitse STDS-Jantz -met Schots zusterbedrijf N.U.B. Engineering- kwalitatief hoogwaardig boormaterieel en -machines. “Met onze internationale ervaring bieden we geavanceerde boortechnische oplossingen voor verschillende sectoren”, zegt Marnik Janssens. “Van robuuste boormaterialen en hydraulische boormotoren tot accessoires voor verschillende soorten ondergronden en sinds enkele jaren ook complete mini boormachines.”

Janssens is vertegenwoordiger van de Duitse fabrikant en runt het saleskantoor in Ternat, België. Hij constateert dat mensen graag rechtstreeks bij de fabrikant kopen, maar daarbij wel advies willen. ”Wij spreken hun taal en kunnen zo de Benelux en de Franse markt nóg beter bedienen. Belgische en Nederlandse klanten weten inmiddels de weg naar ons kantoor te vinden.” Met Denemarken is er nog een interessant land aan de portefeuille toegevoegd. “Zeker gezien de ondergrond en het machinepark dat er daar is”, vult Janssens aan.

Deutsche Gründlichkeit

Naast het standaardgamma van STDS-Jantz met avegaar boren, hydraulische boormotoren en heimachines onder de eigen merknaam Premodrill, is het kantoor in België ook de officiële importeur van de Benelux voor de merken BETEK (slijtonderdelen) en EMDE (ankerboormateriaal). “Eveneens Duitse merken. Het zal wel met de Deutsche Gründlichkeit te maken hebben”, lacht Janssens. Hij constateert dat Nederlandse firma’s veel zelf maken en de los te verkrijgen onderdelen van BETEK daarop een waardevolle aanvulling zijn. “Er wordt in Nederland diep gefundeerd: zonder de toevoeging van bijvoorbeeld de oplastanden, de zogenaamde ‘Weld-on-teeth’, gaat een klant boringen op deze diepte misschien niet uit kunnen voeren.” STDS-Jantz levert daarnaast materiaal voor de tegenwoordig erg actuele geothermie- en horizontale boringen. “Onze diversiteit en flexibiliteit is enorm”, zegt Janssens en vervolgt: “Daarbij zijn kleinere klanten voor ons net zo belangrijk als de grote.” 

Het VdW boorsysteem van STDS-Jantz is ingezet bij de realisatie van een secanspalenwand voor project IMEC te Leuven. (Beeld: Lameire Funderingstechnieken nv)

Maatwerk en veelzijdigheid

“Door de verschillende clientèle wereldwijd weten we wat de klant nodig heeft, zijn we op de hoogte van wat er wereldwijd beweegt en bieden we oplossingen voor diverse geografische omstandigheden en minstens evenzoveel toepassingen. Alles wordt in eigen huis ontwikkeld, zo sluiten we met onze veelzijdige oplossingen optimaal aan bij de specifieke vragen vanuit de klant. Hierbij gaan we zelfs de moeilijkste uitdagingen niet uit de weg.” De deskundige technische expertise in combinatie met de uitstekende kwaliteit van de producten zorgt voor hoge prestaties en een efficiënt gebruik. “Dat maakt ons internationaal een goede partner voor vele klanten in de civiele bouwkunde”, aldus Janssens.

Nieuwsgierig naar het onderdelengamma en de machines van STDS-Jantz? Kom dan naar de BAUMA 2022, van 24-30 oktober in München (D). ’s Werelds meest toonaangevende vakbeurs voor bouwmachines, machines voor bouwmaterialen, bouwvoertuigen, mijnbouwmachines en bouwmaterieel.    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.