Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Bolsegment- en elastomeeropleggingen
De opleggingen zijn aangebracht door Boskalis en conform de RTD1012 door MAURER geïnspecteerd en gevalideerd.

Bolsegment- en elastomeeropleggingen

Vooral bij de bolsegmentopleggingen is een waar huzarenstukje geleverd, vanwege de slankheid van de landhoofden in combinatie met de gigantische horizontaalkrachten. Het is bij uitstek het domein waarin MAURER zich onderscheidt.

In totaal heeft MAURER voor de N69 42 bolsegmentoplossingen en tien elastomeeropleggingen geleverd.

“We zijn met name goed in de zogenaamde ‘specials’; de grotere en meer specialistische opleggingen waarvoor aanvullende testcapaciteit en -gereedschappen een vereiste zijn”, begint Jeroen Melief van MAURER Nederland. “Voor de beekdalbruggen hebben we een aantal speciale bolsegmentopleggingen geleverd. De opleggingen zijn bijna net zo breed als de pijlerkoppen. Het is het gevolg van het uiterst slanke brugontwerp. Samen met onze opdrachtgever Boskalis en ingenieursbureau Nobleo hebben we alles uit de kast gehaald om aan alle wensen en eisen te voldoen. Dit ging niet zonder slag of stoot, maar mede door de vakbekwaamheid van de andere partijen en door onze stevige achterban in de vorm van een uitgebreide engineeringsafdeling in Dortmund, kunnen we dergelijke ‘specials’ goed oppakken. We durven net even buiten de lijntjes te denken, zodat we altijd de juiste oplossing weten te vinden. Volledig uitgetekend, doorberekend en onderbouwd conform de Europese EN1337-norm en de Nederlandse RTD1012-norm.”

In totaal heeft MAURER voor de N69 42 bolsegmentoplossingen en tien elastomeeropleggingen geleverd. Melief: “De opleggingen zijn aangebracht door Boskalis en conform de RTD1012 door ons geïnspecteerd en gevalideerd. We zijn niet alleen onderscheidend in engineering, maar ook in service. Desgevraagd staan we onze opdrachtgevers bij met raad en daad tijdens de montage, zonder dat ze voor ieder wissewasje de portemonnee hoeven trekken.”     

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.