Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Bobcat introduceert nieuw materieel voor de wegenbouw
De nieuwe serie Bobcat-verdichtingsmachines.

Bobcat introduceert nieuw materieel voor de wegenbouw

Bobcat heeft het toch al omvangrijke assortiment compacte machines en aanbouwdelen voor de grond-, weg- en waterbouw in de eerste helft van dit jaar verder uitgebreid. Er kwamen een nieuw ontwikkelde compacte wiellader op de markt, twee kleine knikladers en een nieuwe generatie verreikers. Het assortiment aanbouwdelen werd uitgebreid met nieuwe vegers. Een opvallende introductie was een serie verdichtingsproducten, die bestaat uit trilstampers, trilplaten en walsen.

De eerste compacte wiellader van Bobcat, de L85, werd ontwikkeld in Europa en maakt gebruik van motoren, assen, elektronica en hydraulica die ook in andere Bobcat-machines toegepast worden. Ook is een groot aantal Bobcat-aanbouwdelen goedgekeurd voor gebruik op de L85, waardoor het een echte, multifunctionele machine is. 

Het meest in het oog springende onderdeel is de cabine, die niet alleen een zeer comfortabele en ergonomische werkomgeving biedt, maar ook een geavanceerde bediening voor zowel de machine als de aanbouwdelen. Op de rechterconsole zijn soft-touch knoppen geplaatst en ook de joystick is eenvoudig te bedienen. Het 5-inch LED-touchscreen wordt bediend met de jogshuttle.

Kleine knikladers

De twee nieuwe kleine knikladers, de L23 en de L28, zijn met een breedte van 1 meter en een kleine draaicirkel een goede oplossing voor werkzaamheden op plekken, waar weinig ruimte is en die moeilijk bereikbaar zijn. Het ontwerp en de ‘zodeveilige’ modus maken de knikladers ook zeer geschikt voor de groenvoorziening.

De knikladers hebben een vermogen van 25 pk, een uitstekende stabiliteit en een kiplast tot 1,39 ton. De L28 heeft een telescopische hefarm met twee cilinders, die de lading horizontaal houden wanneer de bestuurder de machine bestuurt. Dankzij het Bob-Tach®-aanbouwsysteem kan een uitgebreid scala aanbouwdelen op de machine gebruikt worden. De beide knikladers zijn leverbaar met een canopy of een cabine.

De nieuwe, compacte wiellader van Bobcat.

Nieuwe verreikers

De nieuwe R-serie verreikers bestaat uit 12 modellen, die uitgerust zijn met Stage V-motoren. De hefhoogte en hefcapaciteit variëren van 6 tot 18 meter en van 2,6 tot 4,1 ton. De nieuwe verreikers hebben een andere motorkap, waardoor er beter zicht vanuit de cabine is. Veel aandacht is er ook besteed aan de bescherming van de hydraulische en elektrische componenten en de veiligheid van de bestuurder. 

Het werken met de machines wordt vergemakkelijkt door de combinatie van een Boom Positioning System, de nieuw ontworpen nauwkeurige joystick en de kruipfunctie. Dankzij het lage zwaartepunt en de optimale gewichtsverdeling kunnen bestuurders – met of zonder uitgeschoven stabilisatoren – hoog en ver reiken; zelfs met zware lading.

Trilplaten en bezems

Bobcat heeft verdichtingsapparaten aan het assortiment toegevoegd omdat ze een belangrijk gereedschap in de wegenbouw zijn. Uiteindelijk zal het assortiment zeven verschillende productfamilies met trilstampers, trilplaten en walsen tot 2,6 ton omvatten. De serie nieuwe bezems is een aanvulling op het omvangrijke assortiment aanbouwdelen, dat onder meer bestaat uit asfaltfrezen, sleuvenfrezen, grond- en asfaltstrooibakken, graders en sleuvengravers. De vijf nieuwe bezems zijn leverbaar met veegbreedtes van 110 tot 215 cm., bakken met een inhoud van 0,22 tot 0,44 m³ en als optie met een watertank voor het sproeisysteem.     

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.