Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Bobcat brengt een serie compacte tractoren op de markt

Bobcat brengt een serie compacte tractoren op de markt

De nieuwe productlijn is bedoeld voor de agrarische sector, de groenvoorziening, infrabouw en grondwerk

Bobcat introduceert een serie compacte tractoren voor de Europese markt.* Ze zijn onderdeel van het programma ground maintenance equipment (GME), dat eindvorig jaar aangekondigd werd. Bobcat bouwt met het GME-programma voort op het succes op de Noord-Amerikaanse markt en streeft naar een top 3 positie in de lijst van leveranciers in Europa. Wereldwijd wil Bobcat zijn aandeel in de GME-markt tot 2027 verdubbelen. Samen met de compacte tractoren bestaat het GME-programma van Bobcat in de EMEA-regio uit maaiers, machines voor gazononderhoud, kleine knikladers en een minirupslader.

“Bobcat biedt drie platforms voor de compacte tractoren – de series 1000, 2000 en 4000 – met negen nieuwe modellen van 25 tot 58 pk die afgestemd zijn op de verschillende behoeftes van klanten in de EMEA-regio”, zei Daniele Paciotti, directeur van de GME-productlijn bij Bobcat. “De eerste leveringen van compacte tractoren aan onze dealers zijn gepland vanaf maart, waarbij we ons in eerste instantie richten op Groot-Brittannië, Italië, Polen en de Benelux, waar onze dealers veel interesse getoond hebben.”

Hydrostatische transmissie

De compacte tractoren van Bobcat zijn zo ontworpen dat ze de productiviteit en de flexibiliteit van de gebruikers verbeteren. Wat de klussen ook zijn; met deze machines kunnen ze snel en efficiënt geklaard worden dankzij de robuuste constructie, de eenvoudige bediening, de flexibele configuratie en de volledige compatibiliteit met het uitgebreide assortiment Bobcat-aanbouwdelen.

Elk van de negen modellen in de serie compacte tractoren varieert in vermogen. Bij elk model is er keuze uit verschillende fabrieksopties zoals cabine, voorlader, mechanische of hydrostatische transmissie, verschillende type banden en voorspatborden. Verder kunnen de tractoren geleverd worden met een uitgebreid scala aan montage-opties en aanbouwdelen zoals frontheffer, middenmaaiers en alles wat in de achter- of fronthef gemonteerd kan worden.

Alle modellen hebben een slim ontworpen en ruim bemeten werkruimte, die veel comfort biedt. De tractoren zijn leverbaar met airconditioning (voor de modellen met cabine), verende stoel, verstelbaar stuur, verbonden pedaal en een intuïtieve, ergonomische bediening.

De nieuwe compacte tractoren bieden de kwaliteit en robuustheid, die de gebruikers van Bobcat gewend zijn. De prestaties en betrouwbaarheid zijn al vele jaren op de Amerikaanse markt bewezen. Het uitgebreide servicenetwerk van Bobcat biedt klanten alle ondersteuning die zij nodig hebben.

Flexibel en slim

Samen bieden de negen modellen een ruime keuze aan toepassingsoplossingen. Ze kunnen worden uitgerust met aansluitingen en vermogensafname-eenheden (power take-off – PTO) vooraan, in het midden en aan de achterkant. Tot de functies behoren onder meer een onafhankelijke PTO, auto-PTO, PTO Cruise, HST Cruise of Draft-bediening voor optimale productiviteit en bedrijfstijd.

Het beproefde Bob-Tach-systeem is standaard aanwezig op alle machines met de front-end laderoptie, waardoor gebruikers gemakkelijk kunnen wisselen tussen verschillende Bobcat-aanbouwdelen. De gebruikers kunnen diverse werkzaamheden uitvoeren, waardoor de machines bedrijven een enorme veelzijdigheid en meerwaarde bieden. Het brandstofverbruik wordt tot een minimum beperkt dankzij de Eco PTO-functie, terwijl het verbonden pedaal voor optimale rijprestaties van de driecilindermotor zorgt.

Elk Bobcat-tractormodel beschikt standaard over vierwielaandrijving. Klanten kunnen deze gemakkelijk inschakelen wanneer het werk dat vereist. Ze biedt een hoog vermogen en een superieure tractie, zelfs in de zwaarste omstandigheden.

Dealernetwerk

Bobcat levert een uitgebreide lijn goedgekeurde aanbouwdelen en verzorgt de homologatie, certificatie, goedkeuring en Plug&Play voor het hele gamma aanbouwdelen.

Het dagelijks onderhoud is kinderspel dankzij de eendelige motorkap. Met het uitgebreide dealernetwerk van Bobcat hebben klanten altijd toegang tot advies van experts, snelle service en snelle levering van onderdelen voor machines en aanbouwdelen. Naast de uitstekende bedrijfstijd en duidelijke richtlijnen voor het onderhoud heeft elke tractor een garantieperiode van 24 maanden / 2.000 uur.

Ga voor meer informatie over Bobcat en de producten van Bobcat naar www.bobcat.com.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.