Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Biologisch afbreekbare en PFAS-vrije oliën zijn de toekomst
Team Duprort Lubricare met v.l.n.r. Michael Anslijn, Bernie Dunnewind en Fernande Brand.

Biologisch afbreekbare en PFAS-vrije oliën zijn de toekomst

Een vereiste in steeds meer industrieën

Met ruim 30 jaar ervaring is Duport Lubricare specialist in biologisch afbreekbare hydraulische oliën en smeermiddelen voor verschillende industrieën. Destijds was ze haar tijd ver vooruit. Maar ook vandaag de dag zet het familiebedrijf graag stappen vooruit. Zo zijn al haar oliën biologisch afbreekbaar en PFAS-vrij en richt ze haar vizier op biologisch afbreekbaar vet.

De MOTOREX oliën zijn binnen 24 uur leverbaar.

“De juiste kwalitatief hoogwaardige olie verlengt de levensduur van (zware) machines én de machines hebben minder onderhoud nodig”, vertelt Bernie Dunnewind, eigenaar en directeur van Duport Lubricare. Duport Lubricare is onderdeel van Duport BV dat in 1977 opgericht is door de broers Henk en Jan Dunnewind. Duport ontwikkelt, produceert en importeert geavanceerde hightech bemesters en landbouwmachines. In het verlengde hiervan is Duport Lubricare ontstaan. “Wij zijn de officiële dealer binnen Nederland van de biologisch afbreekbare MOTOREX oliën. Naast duurzaamheid hebben de MOTOREX oliën als belangrijk voordeel dat ze PFAS-vrij zijn. De verwachting is dat dit binnen afzienbare tijd in steeds meer industrieën een vereiste zal worden. Een ander belangrijk voordeel is dat deze oliën mengbaar zijn met andere biologisch afbreekbare oliën. Stel dat je dus als bedrijf over wilt stappen naar de PFAS-vrije olie van MOTOREX, dan kun je die gewoon mengen met je huidige biologisch afbreekbare hydraulische oliën.”  

Dunnewind ziet daarnaast een toenemende vraag van bedrijven die (deels) overstappen op elektrische machines. “Als je elektrische machines inzet, is het vrij logisch dat je ook biologisch afbreekbare smeermiddelen gebruikt. Zeker als je werkt in kwetsbare natuurgebieden. Waar gewerkt wordt met machines, wordt altijd wel vet en olie gelekt, dat vervolgens in de grond of in het afvalwater terecht komt. Des te belangrijker dat de olie of het vet biologisch afbreekbaar is. Zo werken bijvoorbeeld alle (bosbouw)machines van Staatsbosbeheer op MOTOREX oliën en smeermiddelen.”

Gratis test

Interesse in de MOTOREX oliën of specifieke vragen? Duport Lubricare denkt graag mee en geeft advies. Dunnewind: “We testen of de huidige machine geschikt is om te vullen met de biologisch afbreekbare hydrauliekolie van MOTOREX. De oliën hebben wij altijd op voorraad zodat we binnen 24 uur kunnen leveren.” 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.