Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Biobased en composteerbare producten voor de GWW
V.l.n.r. Frans van de Put, Esther IJzer en Celestine Briët.

Biobased en composteerbare producten voor de GWW

TEFAB is de nieuwe naam van T&F, al ruim dertig jaar een begrip in de wereld van geotextiel en geokunststoffen. Onder deze nieuwe naam, met een nieuwe uitstraling en vanuit een nieuw pand in Gilze, geeft TEFAB vol kracht invulling aan haar duurzame ambities. Met een sterke focus op duurzaamheid is het bedrijf klaar voor de toekomst. Een gesprek met directeur Esther IJzer en Ron van Gestel over de nieuwe strategie en torenhoge ambities van het bedrijf.

De grond is ons werkterrein 

De grond is waar we met z’n allen veilig en gezond op willen wonen, werken en leven, zegt IJzer. “Om dat voor onszelf en de generaties na ons in stand te houden, weten we allemaal dat we niet op de huidige voet door kunnen gaan. Nieuwe oplossingen zijn daarbij nodig. Ook de Grond-, Weg- en Waterbouw kan daar een belangrijke bijdrage aan leveren met de juiste, duurzame materialen.”

Geotechnische toepassingen    

TEFAB denkt en handelt vanuit geotechnische oplossingen. Van Gestel: “We zetten ons in om voor elke geotechnische toepassing een ‘duidelijk duurzame’ oplossing te bieden. Dit kan zijn een lange levensduur van traditionele materialen, het recyclen van gebruikte materialen, maar zeker ook de inzet van biobased of composteerbare producten. Hierin gaan we steeds verder.” IJzer vult aan: “Met trots kunnen we zeggen dat we in Nederland inmiddels de grootste toeleverancier zijn van biobased en composteerbare producten voor de Grond-, Weg- en Waterbouw.”

TEFAB denkt en handelt vanuit geotechnische oplossingen.

Duidelijk duurzaam

Continu ontwikkelt TEFAB innovatieve (biobased) materialen in samenwerking met producenten en techlabs. “Sprekende voorbeelden zijn onze juten geweven geotextielen met een treksterkte van 40kN, de Duracover®, een 100% composteerbaar gronddoek gemaakt van PLA, of onze laatste innovatie: Inogrid®. Dit speciale grid, voorzien van een thermoplastische corrosiewerende coating, voorkomt graafschade aan dijken en taluds door bevers en andere gravende diersoorten”, legt Van Gestel uit. “Dit product is ontwikkeld met maximale aandacht voor het dierenwelzijn en de natuur. Het gaas is bijzonder duurzaam met een levensduurverwachting van minimaal 50 jaar.”

Duurzame relaties

We vinden het belangrijk dat de samenwerking prettig verloopt, waarbij we het werk voor onze klanten steeds leuker, makkelijker en beter willen maken, resumeert IJzer. “Dit betekent meedenken vanuit de reële praktijk, het geven van duidelijk advies en ervoor zorgen dat een project niet zonder materiaal komt te zitten. De klant kan blijven doorwerken en vertrouwen op een materialenlevering naar wens. En zit het dan toch een keer tegen in een project, dan zetten we graag die stap extra om de klant uit de brand te helpen.” Bij prettig zakendoen hoort volgens TEFAB ook kennis delen, zoals een interne workshop over duurzame materialen, bijdragen aan een proefomgeving of actief onderdeel uitmaken van de branchevereniging. Van Gestel tot besluit: “Prettig en duurzaam zakendoen past in onze Brabantse roots. We nodigen u van harte uit om het zelf ervaren.”     

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.