Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Binnenkort ook nieuwe Volvo-trucks voor Van der Werff Logistics in Brabant

Binnenkort ook nieuwe Volvo-trucks voor Van der Werff Logistics in Brabant

Van der Werff Logistics heeft onlangs een order getekend voor 22 Volvo-trucks. Naast duurzaamheid en veiligheid was de chauffeurstevredenheid de voornaamste reden om voor Volvo-trucks te kiezen. De trucks van het type FH en FM worden voornamelijk ingezet voor bouwlogistiek vanaf de Brabantse standplaats in Elshout. Vanaf volgend jaar verhuist Van der Werff naar een nieuwe en grotere vestiging in Waalwijk. Het bedrijf behoudt daarnaast zijn vestiging in Heerenveen. 

De order voor Van de Werff bestaat uit tien Volvo FH 4×2-trekkers, acht Volvo FH 6×2-bakwagens en vier Volvo FM 4×2-trekkers. De voertuigen worden voornamelijk ingezet in de bouwlogistiek om producten voor de afbouw te vervoeren. Dit zijn veelal volumineuze goederen zoals isolatie en leidingwerk, maar ook zwaardere materialen zoals zakgoed, panelen, hout en staalproducten. In veel gevallen zijn de wagens uitgerust met een meeneemheftruck voor het lossen op locatie.  

Ongeplande stops voorspellen en voorkomen

De trucks worden geleverd inclusief een Volvo Gold Contract. Een servicecontract dat volledige reparaties aan de truck, het door Volvo Trucks voorgeschreven onderhoud en hulp bij pech onderweg omvat. Met de optie Real Time Monitoring kunnen verschillende componenten van de truck 24/7 op afstand gemonitord en geanalyseerd worden en wordt de informatie gebruikt om ongeplande stops te voorkomen en om te zetten naar een gepland werkplaatsbezoek. Dit vergroot de beschikbaarheid en betrouwbaarheid van de truck. 

“Wij rijden al veel langer met Volvo-trucks. Met name qua veiligheid en betrouwbaarheid hebben we goede ervaringen met het merk. Het onderhoudsinterval past goed bij onze jaarlijkse inzet waarbij we streven naar eenmaal per jaar naar binnen voor onderhoud en APK”, licht  Theo van der Werff, directeur Van der Werff Logistics toe. 

De nieuwe trucks worden geleverd door Volvo Trucks-dealers LVS Trucks en BAS Truck Center. “Onze wagens hebben standplaatsen door het hele land en dan is het met een uitgebreid dealernetwerk in combinatie met een servicecontract handig dat je overal terecht kunt bij een Volvo Trucks-dealer”, vertelt Theo van der Werff. 

Chauffeursvoorkeur telt mee

De chauffeurs van Van der Werff Logistics werden nauw betrokken in het keuzeproces. “Onze chauffeurs zijn erg te spreken over de Volvo’s. Met name het schakelen wordt geroemd, maar ook de functionele indeling van de cabine en de algehele uitstraling van de auto’s. Dat laten we zeker meetellen in onze keuze voor een truckmerk”, zegt Theo van der Werff. 

In 2022 verhuist Van der Werff van het Brabantse Elshout naar een nieuwe en ruimere vestiging in Waalwijk. “Momenteel zitten we nog in Elshout, maar aangezien we aanzienlijk groeien, openen we volgend jaar een nieuwe, ruime locatie in Waalwijk waar we door kunnen groeien. Dat we dan weer nieuwe Volvo’s aanschaffen, lijkt een logische keuze. Met betrekking tot het verbruik en dus duurzaamheid leggen we de lat hoog. Volvo Trucks scoorde hier altijd uitstekend. We zijn benieuwd naar de prestaties van de nieuwe trucks, maar hebben er alle vertrouwen in dat zij in combinatie met een goede instructie en begeleiding van onze chauffeurs ook weer uitstekend zullen presteren”, besluit Theo van der Werff. 

Over Van der Werff Logistics

Van der Werff Logistics werd in 1916 opgericht en is uitgegroeid tot een logistieke dienstverlener die actief is in het transporteren, warehousing en distribueren van goederen en lading in voornamelijk de Benelux, Frankrijk en Duitsland. Kwaliteit en efficiency zijn de uitgangspunten van Van der Werff Logistics. Het wagenpark bestaat uit volumecombi’s, megatrailers, tautliners, open trailers, uitschuiftrailers, eurodiepladers en trucks met kranen. De organisatie wordt aangestuurd vanuit de hoofdvestiging in Heerenveen en nevenvestiging in Elshout die in de loop van 2022 wordt vervangen door Waalwijk. Daarnaast beschikt het bedrijf over verschillende standplaatsen verspreid over heel Nederland.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.