Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Binnen én buiten lassen
Henk Lommers junior is trots op het 60-jarig jubileum.

Binnen én buiten lassen

Bij Lommers Welding weten ze wat klanten verwachten: gewoon goed lassen, zelfs onder CE-markering. Dat is complexer dan het lijkt. Voldoen aan normeringen, uitdagingen op de bouwplaats en altijd een hoog niveau halen – het is uitdagend werk. Gerda Lommers, mede-eigenaar van het familiebedrijf, vindt die uitdaging juist mooi. En de resultaten zijn zichtbaar, omdat ze vaak een bijdrage leveren aan grote bouwprojecten.

Lommers Welding last binnen én buiten. Onderdelen die in de werkplaats in Purmerend worden gemaakt, lassen ze op locatie ook nog aan het eindproduct. Een combinatie die binnen de laswereld niet vaak voorkomt, maar waar het familiebedrijf ontzettend trots op is. “Wij werken ook met een ‘in-house’ ingenieursbureau waardoor we meer kunnen bieden dan alleen on-site montage. We kunnen dus ook berekenen en tekenen. Zo versnellen we het werkproces door prefab oplossingen te maken in onze werkplaats. Het is een verschuiving in de werkrelatie: van ingehuurd lasbedrijf tot volwaardig partner, gecommitteerd aan de kwaliteit van het eindresultaat. Zo zijn we voor Ballast Nedam op het IJsselmeer, bij Lelystad, betrokken bij het aanleggen van Windplanblauw. Ik kan mijn kleinkinderen laten zien dat we daar aan gewerkt hebben en dat is natuurlijk mooi”, zegt Lommers. Het laswerk aan de windmolens, op het water, is bijzonder werk. Elke dag varen lassers richting de bouwplaats, waar ze de fundaties helpen realiseren.

Nieuwe uitdaging? Daar gaan we voor!

Het afgelopen jaar was Lommers betrokken bij nog veel meer grote en kleine projecten. Ze verrichten laswerk aan de Afsluitdijk, op de IJ-boulevard voor een fietsenstalling in het IJ, maar er waren ook hoogtepunten in de vorm van technische uitdagingen. “Een ingenieursbureau kwam naar ons toe met de vraag om een kiel te vervaardigen voor een luxejacht. Dit vroeg om het lassen van een zwart-wit verbinding, wat niet tot de core business van Lommers Welding behoort. Voor dit specialistische werk hadden we zelf nog niet de capaciteiten voor in huis. Toen zijn we, zoals we dat altijd doen, op zoek gegaan naar een oplossing waardoor we het project wél op konden pakken. Uiteraard met alle benodigde certificeringen.”

Buiten werken wij met compleet ingerichte mobiele werkplaatsen, zodat wij elk werk voor u kunnen doen.

Voldoen aan normeringen en gestelde eisen staat hoog op de prioriteitenlijst bij Lommers Welding. Je moet namelijk niet
alleen weten dat je vaardigheden hebt, je moet het ook kunnen aantonen.

Door continu bezig te zijn met alle kwaliteitseisen van de NEN-EN 1090, zowel in de werkplaats als op montage, levert Lommers Welding aantoonbare kwaliteit. Voor hogere executieklasses is er bovendien altijd een gecertificeerd lascoördinator level C (IWE) beschikbaar. Zo is geen uitdaging te groot voor het lasbedrijf.

Certificeren als topprioriteit

In de meest recente versies van zowel de NEN-EN 1090 als de ROK (Richtlijn Ontwerp Kunstwerken) worden er eisen gesteld aan de kwaliteit van lasverbindingen aan wapeningsstaal. “Hiervoor heeft Lommers lasmethodekwalificaties behaald voor de meest voorkomende diameters en lasverbindingen. Ook is er een aantal lassers specifiek opgeleid voor het lassen aan wapeningsstaal, waardoor we momenteel aan alle eisen van de ISO 17660-1 voldoen. Om dat te behalen moet je voldoen aan strenge audits. Het is dus een heus kwaliteitskeurmerk voor het lassen aan betonstaal.”

En dat is niet het enige wat ze te vieren hebben. “Dit jaar vieren we ons 60-jarig jubileum, het bedrijf is opgericht door mijn schoonouders. Ze begonnen in een keldertje en het is nog steeds een familiebedrijf. We laten dan ook graag zien dat we trots zijn op waar zij mee begonnen en waar wij nu samen met onze fantastische medewerkers met veel plezier mee verder zijn gegaan.”     

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.