Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Binding met de mensen en het gebied
Divers grondmaterieel wordt ingezet voor de dijkversterking.

Binding met de mensen en het gebied

Voor het versterken van de dijk tussen Gorinchem en Waardenburg is veel materieel nodig. Sterk Heukelum levert op afroep divers grondmaterieel. Van mini-gravers tot aan rupskranen met GPS en tractoren met kiepers. Arie Sterk: “Wij doen niet aan uurtje factuurtje, maar kijken altijd welk materieel het beste past bij de klant en het werk.”

Sterk Heukelum is een echt familiebedrijf. Opgericht in 1964 als een klein straatmakersbedrijf door de vader van Arie. Nu, bijna 60 jaar later, is het allround aannemer in de GWW en machineverhuur. Arie Sterk is de tweede generatie, zijn zoon Marco is samen met zijn vrouw inmiddels ook actief in de zaak. “We werken voor (semi)-overheden als gemeenten, waterschappen en provincies, voor bedrijven en voor particulieren. Binnen de GWW-sector zijn wij gespecialiseerd in het aannemen en uitvoeren van grond-, wegen- en waterbouwkundige werken én in verhuur van grondverzetmaterieel. Wij verhuren ons grondverzetmaterieel met bediening. Ons assortiment is uitgebreid en modern, van graafmachines en shovels met 3D GPS machinebesturing tot aan tractoren en vrachtauto’s. Onze mensen zijn allen vakmensen, daar investeren we in. Want we vinden het hebben van goede mensen belangrijker dan veel mensen. Doordat wij een vast team hebben, zijn we flexibel en kunnen wij snel schakelen. ‘Nee’ is voor ons geen optie en wij zorgen dan ook altijd voor een passende oplossing.”

Sterk Heukelum verhuurt grondverzetmaterieel met bediening.

Binding met de regio

De dijkversterking is voor Sterk Heukelum een project in eigen achtertuin. Het familiebedrijf is gevestigd in Heukelum, tussen Gorinchem en Waardenburg. “Bijna de helft van onze mensen woont ook in de omgeving van de dijk”, vertelt Arie Sterk. “Dat heeft twee belangrijke pluspunten. Eén, we kennen de mensen hier in de omgeving. Zowel omwonenden als andere aannemers. Dat komt goed van pas tijdens het werk. Je kent elkaar, spreekt elkaars taal en kunt daardoor ook zaken snel regelen. Ten tweede scheelt het enorm aan verkeersbewegingen. We zijn snel ter plekke en beperken daarmee de CO2-uitstoot.” En met dat laatste levert het familiebedrijf ook direct een duurzame bijdrage aan het project. Daarnaast investeren ze in nieuwe en schonere machines, zoals machines met stage 5 motoren of een elektrische unit. Onlangs nog hebben ze twee vrachtkiepwagens aangeschaft met de nieuwste Euro 6 B motoren.

Oog voor de mensen

Wat Arie zo aanspreekt in het project van de dijkversterking is de binding met de mensen en het gebied. “Ondernemen doe je niet alleen, maar samen. Zowel met onze klanten als met opdrachtgevers en collega-ondernemers bouwen we graag aan een persoonlijke band. Met aandacht en interesse voor elkaar maken wij het een stuk menselijker en dat werkt wel zo prettig.” Uitgangspunt bij Sterk Heukelum in het werk is: “Maak het zoals je het voor jezelf zou doen. Onze mensen gaan zorgvuldig te werk. We leveren graag goed werk, maar zijn ook open en eerlijk als iets niet mogelijk is of op een andere manier beter kan.”    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.