Platform over civiele techniek & infrastructuur
Jaarboek

“Bij onze oplossingen denken we niet alleen aan nu, maar ook aan onze toekomst”

Naamloos-1
Weginspecties schadebeeld.

Tekst | Maud Stekelenburg

Beeld | SmallToGo

6 februari 2023 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

Danny van Hooren is helemaal thuis in de wereld van geografische informatiesystemen (GIS). In 2007 richt hij dan ook SmallToGo op, wat staat voor: Smallworld To Google. Ondanks ups en downs bestaat het bedrijf op 1 januari 2023 toch alweer 15 jaar. “Het belangrijkste is om gewoon door te gaan en je doelen na te blijven streven, hoe lastig het soms ook is.”

In een geografisch informatiesysteem (GIS) worden ruimtelijke gegevens verzameld, opgeslagen, gecombineerd, geanalyseerd en gevisualiseerd. Daar houdt Van Hooren zich dagelijks mee bezig. “We helpen mensen met het oplossen van ruimtelijke vraagstukken. Daarbij richten we ons vooral op twee GIS-applicaties: GE Smallworld en TatukGIS. GE Smallworld wordt vooral veel gebruikt in de nuts-sector.”

De tweede applicatie kwam hij per toeval tegen: “In 2007 kwam ik in contact met een Oostenrijkse collega. Hij gebruikte TatukGIS voor helikoptertoepassingen in de bergen. Hij liet me de mogelijkheden zien. Ik was direct gecharmeerd van de oplossing en ben er zelf mee aan de slag gegaan. Ik ben een samenwerking aangegaan met TatukGIS en we zijn verder gaan kijken naar het product. Daarna was ik een halfjaar bètatester. Samen hebben we tientallen problemen uit de omgeving gehaald en verbeteringen doorgevoerd.”

Driedimensionale LIDAR.

Van Hooren heeft altijd in zichzelf geloofd, na vijftien jaar vliegen de opdrachten nog steeds binnen. “Toen ik voor mezelf begon, zei mijn toenmalige baas dat ik binnen één jaar weer terug zou zijn omdat ik het waarschijnlijk niet zou redden.” Maar Van Hooren heeft inmiddels duidelijk het tegendeel bewezen. “In een bedrijf heb je altijd ups en downs. Ook ik moest in coronatijd afscheid nemen van vijf medewerkers. Maar het belangrijkste is: hoe zwaar het ook is, je moet gewoon door blijven gaan.”

Vooruitblik 2023

“Met SmallToGo blijven we onszelf ontwikkelen en verbeteren. We spelen zoveel mogelijk in op vragen uit de markt en bieden daarbij geschikte oplossingen. Zo komt er binnenkort een weginspectie-applicatie aan. Dat is een oplossing voor buitendienstmedewerkers, zodat ze met een tablet alle benodigde data bij de hand hebben. Ook als ze een slechte verbinding hebben. Dat is waar SmallToGo en een partner nu druk mee bezig zijn. En wie weet komt er wel een jubileumfeest voor het 15-jarig bestaan.”     

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Wouter Jansen

Projectmanager

Uw organisatie promoten via het Grond/Weg/Waterbouw netwerk? Ik help u graag verder.

0%

    Stuur ons een bericht