Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
BIA en Komatsu versterken hun aanwezigheid in Nederland

BIA en Komatsu versterken hun aanwezigheid in Nederland

2019 wordt een belangrijk jaar voor BIA en Komatsu in Nederland. Beide partners hebben hoge ambities en een duidelijke visie om verder door te breken in de Nederlandse markt: “Nederland is van strategisch belang om de groeidoelstellingen van de BIA Group te verwezenlijken. We zitten nu al in een positieve evolutie, maar de tijd is gekomen om het tempo op te drijven. Onze naam wordt de komende maanden een stuk zichtbaarder. Met Komatsu als partner zetten we resoluut in op innovatie, nabijheid en service”, aldus Gregory de Jacquier General Manager BIA Benelux.

CEO Vincent Bia: “De BIA Group wil een betrouwbare partner en leider zijn in de verschillende sectoren waarin we actief zijn. De investeringen in Nederland zijn een logisch gevolg van deze missie. Met deze ontwikkelingen versterken we niet alleen onze eigen marktpositie maar ook onze mogelijkheden om onze klanten te helpen bij het realiseren van hun doelstellingen.”

BIA

Nieuwe Sales Manager BIA bv
Op 02/01/2019 word Bernhard Zoutewelle aangesteld als Sales Manager bij BIA bv. Met ruim 16 jaar sales- en marketingervaring in de wereld van de constructie- en grondverzetmachines is Bernhard Zoutewelle geen onbekende in deze bijzonder dynamische business. Met zijn uitgebreide markt- en productkennis zal hij dan ook een grote toegevoegde waarde leveren bij het realiseren van ambitieuze doelstellingen van BIA in Nederland.

BIA

BIA bv zet stevig in op de verhuurmarkt
Na de erg succesvolle ervaringen in België, zal BIA onder het label MATRENT vanaf dit voorjaar de verhuuractiviteiten in Nederland verder uitbouwen. Klanten krijgen de keuze uit een vloot Komatsu-machines die zich onderscheiden door hun doorgedreven innovatie en legendarische betrouwbaarheid. Op termijn zullen een honderdtal machines aangeboden worden. Hiermee beantwoordt BIA aan de groeiende vraag naar flexibele en kost-efficiënte oplossingen op korte en lange termijn. MATRENT zal geleid worden door Arjen van Gangelen die meer dan 18 jaar ervaring heeft in de sector, waarvan een groot deel in de machineverhuur. Deze belangrijke nieuwe activiteit zal naar de toekomst nog verder worden ontwikkeld als één van de strategische pijlers van het BIA aanbod.

BIA

Nieuw hoofdkwartier BIA bv
BIA bouwt een nieuw hoofdkantoor en werkplaats in Apeldoorn. Het gaat om een investering van ruim 5 miljoen euro. Het pand zal begin 2020 in gebruik worden genomen.
Dankzij de betere bereikbaarheid langs kruising van de A50 en de A1 in Apeldoorn en de erg ruime werkplaats van 1400 m² zal BIA bv sneller en flexibeler kunnen inspelen op de noden van de klanten. Patrick Schothuis, Country Manager BIA bv: “Om onze groeiperspectieven te kunnen volgen met een adequate dienstverlenging is het noodzakelijk om de werkplaats uit te breiden. Iets wat in ons huidige pand onmogelijk is. Ook de kantoren zijn wat achterhaald. De nieuwe kantoorfaciliteiten en hypermoderne workshop zullen ons in staat stellen om onze focus nog meer op onze klanten te richten.”

BIA

Nieuw service center
Om het westen van het land beter te kunnen bedienen zal BIA in de regio tussen Amsterdam en Rotterdam een totaal nieuw service center openen. De gloednieuwe workshop van meer 500 m² is niet alleen groter en beter uitgerust maar ligt dankzij zijn centrale locatie in deze economisch sterke regio, een stuk dichter bij de klant. Het nieuwe service center wordt eveneens een MATRENT verhuurpunt.

BIA

Uitgebreid Utility Partner netwerk
Ook voor de verkoop, verhuur en service van de lichtere Komatsu machines (tot 13 ton) bouwt BIA zijn Utility Partner netwerk uit. Dit jaar zullen, verspreid over Nederland, tien Utility Partners actief zijn. Stuk voor stuk professionele spelers die elk in hun eigen regio het lichte Komatsu-gamma op de kaart zetten.

BIA

Technologie en Innovatie
BIA en Komatsu zijn beide pioniers op het vlak van technologie en innovatie. De wereldwijde beproefde Komatsu intelligent Machine Control technologie laat toe om preciezer, sneller en efficiënter te werken met als eindresultaat een bijzonder verfijnde afwerking en een productiviteit die tot 30% hoger ligt.
Ook in de hybride technologie is Komatsu de absolute koploper. Het brandstofverbruik en de CO2 uitstoot van de Hybrid graafmachines liggen tot 40% lager; in Nederland een niet onbelangrijke factor gelet op de MIA en Vamil regelingen. Bovendien werkt de machine een stuk stiller.
Het BIA SmartFleet platform is een in-house ontwikkeling die de klant in één oogopslag een totaalbeeld geeft van de performance en locatie van al zijn machines, ongeacht merk of type. Belangrijke KPI’s zoals verbruik, CO2 uitstoot, belasting, stationair draaien, gebruiksuren, enz worden op één dynamisch dashboard weergegeven. Op die manier heeft de eigenaar perfecte controle over de total cost of ownership van zijn vloot.

BIA BIA

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.