Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
BIA Benelux biedt via MATRENT verhuuroplossing op maat

BIA Benelux biedt via MATRENT verhuuroplossing op maat

Maatwerk in grondverzetmachines, zeven en brekers

Al jaar en dag levert BIA in de Benelux kwalitatief hoogwaardige grondverzet-, sloop-, overslag- of recyclingmachines en generatorsets. Ook op de verhuurmarkt is BIA bijzonder actief. Zo biedt de eigen verhuurtak MATRENT sinds 2011 een verhuurvloot aan met moderne machines voor de bouwsector. “We profileren ons als een betrouwbare en kwaliteitsvolle partner voor professionele klanten”, vertelt Florent Chardon, hoofd van de afdeling MATRENT.

BIA Benelux maakt onderdeel uit van de BIA Group. Naast het verkopen en verhuren van materieel biedt BIA met financiering, onderdelenvoorziening, onderhoud en een 24/7 storingsdienst een totaaloplossing op maat voor de klant. Het verhuurplatform MATRENT beschikt over een vloot van ruim honderd grondverzetmachines van 12 tot 50 ton, mobiele zeven en brekers. Onmiddellijk beschikbare machines die te huur zijn van 1 dag tot meerdere jaren. Altijd recent materieel (minder dan 2 jaar oud), strikt onderhouden en geïnspecteerd tussen elke verhuurbeurt. Maar ook meetbare en transparante kosten, technische bijstand op locatie, diverse uitrustingsstukken en accessoires, organisatie van het transport en overal in Nederland en België aanwezig. Dat zijn kort opgesomd de belangrijkste troeven die MATRENT te bieden heeft.

MATRENT, de verhuurtak binnen BIA, biedt sinds 2011 een verhuurvloot aan van meer dan honderd recente machines voor burgerlijke bouwkunde.

Verhuur biedt flexibiliteit

Florent Chardon: “MATRENT is een zeer belangrijk onderdeel binnen het grotere verhaal van BIA Group. Het verhuren van materieel laat ons toe om een steeds groter wordende vraag van de klant te kunnen beantwoorden. Klanten die aarzelen om over te gaan tot het aankopen van een machine kunnen bij MATRENT terecht om materieel te huren. Dat kan voor enkele dagen of weken, maar ook voor maanden of zelfs jaren. Die flexibiliteit van oplossingen voor zowel korte als lange termijn vinden klanten zeer belangrijk. Na een verhuurperiode heeft de klant uiteraard steeds de optie om de machine aan te kopen.”

Terwijl BIA voor de verkoop van materieel focust op machines van 1 tot 100 ton, kiest MATRENT bewust voor een andere aanpak. “Met MATRENT komen we niet in het vaarwater van BIA en haar partners wat materieel voor de utiliteitsbouw betreft”, vertelt Chardon. “Daarom focust MATRENT zich op het verhuren van machines, zwaarder dan 10 ton, voor de woningbouw, het grondverzet en de wegenbouw. Binnen die sectoren verhuren we een heel divers gamma van rupsgraafmachines en wielladers tot bulldozers en allerlei soorten dumpers.”

De klant kan materieel huren voor enkele dagen of weken, maar ook voor maanden of zelfs jaren.

Innovatieve technologie

MATRENT verhuurt steevast de nieuwste machines met de modernste technologieën. Chardon: “Ons verhuurmaterieel is nooit ouder dan 2 jaar. Zo houden we steeds de vinger aan de pols wat betreft de laatste stand der techniek. Dat we sterk inzetten op innovatieve technologie bewijzen we ook met de verhuur van intelligente iMC-machines van Komatsu, met ingebouwd GPS-systeem. Deze exclusieve, geavanceerde technologie is beschikbaar voor onze D51PXi en D61PXi bulldozers en de PC210LCi graafmachine op rupsen.”

 MATRENT zorgt tevens voor de nodige begeleiding, met opleiding van de operator en gebruikersondersteuning. “We geven ook advies over het gebruik van de machine. Dat we intern over de nodige knowhow beschikken, is zeker een van onze sterktes”, klinkt het resoluut. Ook in de hybride technologie van Komatsu is MATRENT thuis. De zwenkmotor/-generator neemt hierbij energie op bij afremmen van de bovenwagen. De herwonnen energie wordt opgeslagen in de accu en wordt door de generator/motor gebruikt om vormogen aan de verbrandingsmotor te geven als het motortoerental versnelt.

MATRENT verhuurt steevast de nieuwste machines met moderne technologie, zoals de ‘intelligente’ Komatsu D61PXi bulldozer met automatische nivellering.

Mobiele zeven en brekers

Ook in het gamma van MATRENT: recyclingmachines. “Dan spreken we over mobiele zeef- en breekinstallaties. Ook hierbij bieden we een gratis indienststelling aan. We komen de machine op de site installeren, geven advies en maken de installatie gebruiksklaar voor het juiste product. Volledig op maat van de klant dus. Met Metso en Portafill verdelen we twee zeer gerenommeerde merken van zeef- en breekinstallaties. Onze klanten beschikken met zekerheid over de beste machines, ongeacht de toepassing: bouw, grondverzet, burgerlijke bouwkunde, industriële overslag, recycling, havenactiviteiten, steengroeven… Vanuit drie vestigingen in Apeldoorn, Fleurus en Izegem kunnen we de hele Benelux eenvoudig bedienen en fungeren als ideale partners voor professionele spelers op de markt”, besluit Florent Chardon.   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.