Platform over civiele techniek & infrastructuur
Thema's

Betrouwbare UV-oplossingen

img_4566

11 december 2019 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

UV-technologie lijkt een vrij eenvoudige techniek, maar de praktijk blijkt over het algemeen weerbarstiger. Aan het woord is Ton van Remmen van Van Remmen UV Technology. Volgens hem wordt UV-techniek veel toegepast zonder een goed doordacht concept. “Het is belangrijk om aan de hand van een probleem tot een UV-efficiënte oplossing te komen. Alleen dat biedt garanties voor succes.”

Van Remmen UV Technology is de maker van de meest duurzame UV-desinfectiesystemen in Europa. “Wij staan voor vooruitgang, geloven in duurzame desinfectieprocessen en ontwikkelen de technologie die dat mogelijk maakt”, benadrukt Van Remmen. Hij ontdekte in de jaren negentig het belang van efficiënt watergebruik. Als ingenieur van Euroconsult werkte hij aan verschillende irrigatie- en drainageprojecten in Azië. Daar kon hij de leefomstandigheden van de lokale bevolking verbeteren door hen te helpen met minder water meer landbouwopbrengsten te realiseren. Die inzichten nam hij mee terug naar Nederland, waar in 1999 Van Remmen UV Techniek uit ontstond. 

Desinfectie en meer

UV-desinfectie is een prachtig duurzaam product waarmee we een bijdrage leveren aan een betere wereld”, vervolgt Van Remmen. “Een wereld waarin schoon water, voedselveiligheid en een hygiënische omgeving vanzelfsprekend is. Door te blijven innoveren komt die wereld steeds dichterbij. Wij duiken in het probleem van de klant, denken mee en ontwikkelen met onze eigen R&D-afdeling altijd de meest betrouwbare oplossing. Veel projecten die we uitvoeren zijn gericht op desinfectie van zwembadwater. Daarbij zoeken we naar de meerwaarde die UV-technologie kan bieden. Chloor kan niet alles afbreken, met UV-technologie creëren we in feite een extra barrière voor meer zekerheid. Daarnaast zijn we ook zeer actief in de tuinbouw. In deze sector is veel UV-technologie beschikbaar, maar er hangt vooral een grote wolk van mist omheen als het gaat om de daadwerkelijke prestaties. Het product dat wij samen met een partner hebben bedacht en ontwikkeld levert een gegarandeerde performance, die ook wetenschappelijk is gevalideerd.”

“UV is een mooie techniek om zonder chemicaliën de nodige resultaten te bereiken”, resumeert Van Remmen. “Zeker voor waterhergebruik vanwege droogte en schaarste biedt het volop voordelen. Zaak is wel dat er gekozen wordt voor een betrouwbare oplossing die ook daadwerkelijk meerwaarde biedt.”

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Frank Wekking

Projectmanager

Meer online zichtbaarheid creëren via Grond/Weg/Waterbouw? Neem contact met mij op.

0%

    Stuur ons een bericht