Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Betrouwbare dijken, betrouwbare leidingsystemen
De kunststofleidingsystemen zijn onderdeel van een sterke dijk.

Betrouwbare dijken, betrouwbare leidingsystemen

Efficiënte en veilige watervoorziening in alle aspecten van infrastructuur

Wavin levert wereldwijd innovatieve oplossingen voor bouw en infrastructuur. In elke fase van de dijkversterking waarin kunststofleidingsystemen dienen te worden toegepast kan de Graaf Reinaldalliantie rekenen op de expertise en ervaring van Wavin. 

“Sterke dijklichamen zijn cruciaal voor onze samenleving”, aldus Marco van Straaten, accountmanager Civils & Infra bij Wavin Nederland. “Ik heb in 1995 aan den lijve ondervonden hoe belangrijk sterke dijken zijn.  Ik woonde destijds in Haaften en moest dus ook evacueren voor het ‘wassende water’. We gingen door het oog van de naald.”

Van a tot z

De dijkversterking Gorinchem-Waardenburg is een langlopend project. Aangezien het project zich nog in de beginfase bevindt, is nog niet met honderd procent zekerheid aan te geven welke diensten en producten Wavin zal gaan leveren gedurende de loopperiode. “In elke fase van de dijkversterking waar kunststof leidingsystemen nodig zijn, zullen wij onze bijdrage leveren”, aldus Van Straaten. “Wavin onderscheidt zich als organisatie door haar unieke aanpak. We beheersen de keten van a tot z. Het begint vaak al in de voorbereiding op ons projectenbureau en het overleg met onze technisch adviseurs. Denk bijvoorbeeld aan het aanleveren van een gynoptisch plan voor een persleiding, het berekenen van een complete infiltratievoorziening en het uittekenen, berekenen en dimensioneren van een zinkerkruising. Daarmee houdt het echter niet op.  Vervolgens kunnen we namelijk overgaan tot productie en levering van deze prachtige materialen. Tijdens de toepassing en installatie begeleiden onze technisch adviseurs onze klanten om het beste resultaat te behalen. En mochten er na installatie toch nog onvolkomenheden optreden, dan zetten we onze afdeling service en garantie in.”

Van bron tot kraan

Het versterken van het dijkvak Gorinchem-Waardenburg past volgens Van Straaten uitstekend binnen het hoofddoel van Wavin. “Wij zijn onderdeel van Orbia, een gemeenschap van bedrijven met een gezamenlijk doel: het leven in de hele wereld vooruit helpen. Met Wavin richten wij ons dan ook onder meer op een efficiënte en veilige watervoorziening in alle aspecten van bouw en infrastructuur – van ontwerp tot installatie en onderhoud, van bron tot kraan. Met de Graaf Reinaldalliantie staan we voor een goede uitvoering om het beoogde resultaat, sterke en leefbare dijken, te behalen.”     

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.