Platform over civiele techniek & infrastructuur
‘Betrouwbaarheid is een groot goed’
Gebr. Dorrestijn GWW is zeer tevreden met de machines en de service van Doosan Nederland en wil het graag bij één merk houden.

‘Betrouwbaarheid is een groot goed’

Ook in Nederland is het een gevestigde naam in de GWW. Gebr. Dorrestijn GWW vertrouwt al vele jaren op het betrouwbare materieel van het Zuid-Koreaanse merk met fabrieken over de hele wereld. Een gesprek met directeur Gijs Dorrestijn over zijn ervaringen met Doosan.

Gebr. Dorrestijn GWW is van oorsprong (1965) een agrarisch loonbedrijf en opgericht door de vader van de drie broers Gijs, Bart en Cor. “Hij kocht zijn eerste oude graafmachine om in de verhuur te gaan werken”, vertelt Gijs. “In eerste instantie met ‘vreemde’ merken, maar al snel kwam hij bij Etec uit dat later Daewoo en uiteindelijk Doosan is geworden. We zijn dus al heel lang bekend met het merk Doosan en hebben intussen een mooi machinepark opgebouwd.” Gebr. Dorrestijn GWW is anno 2021 een compleet GWW-(familie)bedrijf en heeft zich onder meer gespecialiseerd in het uitvoeren van complete rioolrenovaties van A tot Z. “We kunnen een hoofdaannemer daarin volledig ontzorgen met een complete ploeg: rupsgraafmachine, minigraver, grondwerkers, shovel en kieper.”

Gebr. Dorrestijn GWW beschikt onder meer over twee grote Doosan-rupsgraafmachines van het type DX255LC.

Hoge betrouwbaarheid

De hoge betrouwbaarheid en het perfecte serviceapparaat van Doosan Nederland is voor Gebr. Dorrestijn GWW absoluut een pluspunt. “Graafmachines verkopen kan iedereen, maar bij onderhoud of eventuele problemen, komt de ware aard van een merk en het dealerapparaat erachter pas tevoorschijn”, erkent Gijs. “Doosan Nederland beschikt over een dealernetwerk met ervaren monteurs die echt kennis van zaken hebben. Overigens mogen we niet klagen over de betrouwbaarheid van de machines. Natuurlijk zijn er soms wat kleine dingetjes, maar die worden dan ook snel opgelost. Noemenswaardige grote struggles hebben we tot op heden nog niet ervaren met onze machines.”    

Gebr. Dorrestijn GWW beschikt onder meer over twee grote Doosan-rupsgraafmachines van het type DX255LC, drie mobiele Doosan mobiele graafmachines waarvan twee stuks DX140 en één DX170W-5, een kleine DX10z en nog een ‘klassieke’ Doosan ETEC.

Gebr. Dorrestijn GWW is anno 2021 een compleet GWW-(familie)bedrijf en heeft zich onder meer gespecialiseerd in het uitvoeren van complete rioolrenovaties van A tot Z.

Merkentrouw

Doosan is met verschillende fabrieken ook in Europa goed vertegenwoordigd. Het merk is wereldwijd de derde grootste fabrikant van graafmachines en in de Benelux is het al jaren de best verkochte mobiele graafmachine. “Vooral de krachtige zescilindermotor maakt indruk”, zegt Gijs. “De mobiele graafmachines zijn snel en gedragen zich ook uitstekend op de weg. Wel zo prettig om comfortabel van werk naar werk te kunnen rijden.” Gebr. Dorrestijn GWW hecht veel waarde aan één merk voor het complete machinepark. “We zijn zeer tevreden met de machines en de service van Doosan Nederland en willen het graag bij één merk houden.” 

Doosan, officieel Doosan Infracore Construction Equipment, is een van ’s werelds grootste producenten van bouwmaterieel en in het bijzonder graafmachines.

Nieuwe DX140W-5 mobiele graafmachine

Het familiebedrijf heeft recent een nieuwe Doosan besteld: een DX140W-5 om precies te zijn. “De oude machine heeft ruim 14.000 uur gedraaid, loopt nog als een zonnetje, maar mist een draai-/kantelstuk. Een dure optie. Het was voor ons daarom interessanter om een nieuwe DX140W-5 te bestellen met tevens een schonere motor”, legt Gijs uit. Hij verwacht de andere type 140 volgend jaar te vervangen voor een nieuw exemplaar. 

Doosan wordt in ons land vertegenwoordigd door zes dealers: Staad, Anema Arum, Nijland Service, R&L Machinery, ELM Bouwmachines en Snippe Erica. De fabrikant is voortdurend bezig met de ontwikkeling van nieuwe generatie graafmachines en heeft ook een sterke focus op de ontwikkeling van elektrisch aangedreven machines.     

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.