Platform over civiele techniek & infrastructuur
Waterwerk & Riolering

Betrouwbaar en duurzaam pompengamma

Foto-1—Gorman-Rupp
De Gorman-Rupp E-Line is de eerste volledig geïntegreerde elektrische oplossing op het gebied van mobiele vuilwaterpompen.

Tekst | Chris Elbers

Beeld | Gorman-Rupp Europe

24 september 2021 Leestijd 4 minuten

Deel dit artikel

Gorman-Rupp biedt een uitgebreide sortering pompen en mobiele pompsets voor onder meer de GWW-sector. Het materieel, ontworpen en gebouwd in de Europese hoofdvestiging in Waardenburg, staat niet alleen voor topkwaliteit. Ook qua betrouwbaarheid en duurzaamheid blinken de technische hoogstandjes stuk voor stuk uit.

De verscheidenheid aan mobiele pompen voor de GWW-sector is groot bij Gorman-Rupp. Van kleine membraan- en centrifugaalpompen tot grote pompen die meer dan 2.500 m3 vloeistof per uur kunnen verpompen: het is er allemaal. Ook de in eigen huis ontwikkelde zelfaanzuigende pompen, die anno 2021 nog steeds de ruggengraat van het productaanbod vormen. “Speciaal voor de GWW- en infrasector bieden we onder andere de S-Line dieselaangedreven pompsets”, vertelt algemeen directeur Chris van der Gaag. “Het betreft een complete serie van diverse zelfaanzuigende pompsets die zich in de meest complexe situaties bewijst. Aangedreven door moderne stage V dieselmotoren vertegenwoordigen deze pompsets de laatste stand der techniek op dit vlak.”

Een dieselaangedreven S-Line en een E-Line, gevoed door een mobiele accutrailer.

Where Blue Meets Green

Net als de GWW-sector omarmt Gorman-Rupp ook zélf duurzaamheid steeds inniger. “Al onze duurzame activiteiten worden ontwikkeld onder het Where Blue Meets Green-label”, vervolgt Van der Gaag. “We ontplooien steeds meer initiatieven om de ecologische voetafdruk van onszelf én onze klanten te verkleinen.” Zo maken zonnepanelen de bedrijfsvestiging in Waardenburg energieneutraal en kunnen alle S-Line-modellen draaien op HVO-brandstoffen. Een voordeel dat leidt tot een ISCC-gecertificeerde CO2-reductie tot liefst 89%. “Verder bieden we met onze slimme E-Line de eerste volledig geïntegreerde elektrische pompset die met een normaal bouwstroompunt, mobiel accupakket of zelfs openbare autolader gevoed kan worden. Je hebt dus geen last meer van dampen of lawaai. Dat alles maakt dit product tot de perfecte oplossing voor binnenstedelijke bouwplaatsen.”

Pompverhuur

Op het gebied van pompverhuur geldt Gorman-Rupp voor Nederland en België eveneens als een van de grotere spelers. En ook binnen deze discipline stelt de pompspecialist duurzaamheid nadrukkelijk centraal. Alle nieuwe toevoegingen aan de vloot zijn bijvoorbeeld voorzien van een schone stage V dieselmotor. Verder is Gorman-Rupp recent gestart met een CO2-compensatieprogramma. “Omdat we weten hoeveel CO2 een dieselaangedreven pomp tijdens gebruik produceert, kunnen we bij inlevering van een pomp de impact op het milieu exact vaststellen”, licht Van der Gaag toe. “Vervolgens compenseren we de hoeveelheid vrijgekomen CO2 persoonlijk via geselecteerde projecten, zodat de huurpomp CO2-neutraal wordt.” Bij het retourneren van de huurpomp ontvangt de klant een certificaat dat verwijst naar de huuropdracht en de hoeveelheid gecompenseerde CO2. Dat alles tegen het vertrouwde huurtarief, zo blijkt. “Met de lancering van het compensatieprogramma nemen we onze maatschappelijke verantwoordelijkheid. Zonder extra kosten voor de klanten.”     

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Frank Wekking

Projectmanager

Meer online zichtbaarheid creëren via Grond/Weg/Waterbouw? Neem contact met mij op.

0%

    Stuur ons een bericht