Platform over civiele techniek & infrastructuur
Beton

Betonfabriek Nigtevecht – Kwaliteit, veelzijdigheid én maatwerk in duurzaam beton

Of het nu gaat om betonnen dwarsliggers onder lightrailspoor, paaldeksels voor funderingen bij infra-projecten, damwandplank- en oeverbeschermingsconstructies in onze Nederlandse wateren, beton is niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven.

laden tongstukken – Nigtevecht kopiëren
Nigtevecht heeft een grote voorraad en kan dankzij het direct-ontkist systeem tientallen stuks produceren per productiedag. Dat leidt tot een kortere levertijd en een scherpe productprijs.

Tekst | Tekst Susan Peek | Beeld Betonfabriek Nigtevecht

16 februari 2021 Leestijd 2 minuten

Deel dit artikel

Betonfabriek Nigtevecht is al ruim 60 jaar zelfstandig producent van betonproducten voor de grond-, weg-, water-, rail- en agrobouw. Het bedrijf levert duurzaam betonproducten aan onder meer aannemers, overheden, collega-fabrikanten, tuincentra, bouwmaterialenhandel en installatiebedrijven. 

De jarenlange ervaring is terug te zien in de kwaliteit van de producten. De betonfabriek is een KOMO gecertificeerd (Kiwa criteria 73, categorie 2) en ISO 9001 gecertificeerd fabrikant, met oog voor duurzaamheid en klantspecifieke wensen. De diverse betonnen maatwerk producten worden gemaakt door middel van het direct-ontkist systeem: Dry cast. Op deze manier kunnen er per productiedag tientallen stuks geproduceerd worden. Behalve een kortere levertijd kan hierdoor ook de productprijs scherp concurrerend worden afgegeven.

Nigtevecht ontwikkelt diverse betonnen maatwerkproducten, zoals de blokkenmatten voor een project in Almere.

Balans tussen mens en milieu

Betonfabriek Nigtevecht werkt voortdurend aan verbetering van de duurzame balans tussen Mens, Milieu & Rentabiliteit (people, planet, profit) en doet aan Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Zo wordt er met het oog op de minimale fysieke belasting van de medewerkers, gewerkt met moderne, (deels) gerobotiseerde, veilige, goed onderhouden en flexibel te programmeren productielijnen. 

Het ‘Nigtevecht-Beton’ is milieubewust vanwege het gebruik van gecertificeerd gerecycled betongranulaat als toeslagmateriaal. Daarnaast wordt een CO2-arm bindmiddel toegepast zonder concessies aan de kwaliteitseisen en wordt er gewerkt aan verdere oplossingen voor de CO2-problematiek. Dat maakt beton dé duurzame, economische én ecologische oplossing. Door onze betonproducten in te zetten in plaats van hardhout of kunststof, verhoog je de levensduur van bijvoorbeeld een damwandconstructie met 50 tot 75 jaar.

No-nonsens

Betonfabriek Nigtevecht voert een sober, ‘no-nonsens’ bedrijfsbeleid waarbij voor verspilling geen ruimte is en rentabiliteit het gevolg. Om een concurrerende marktpartij te zijn, worden de bedrijfsprocessen efficiënt georganiseerd en indien nodig verbeterd. Nigtevecht werkt op klantspecificatie en is daarmee dé partner voor specialistische betonproducten voor de GWW-sector.   

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • Z&R

  Z&R

  Platform over zon- en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen

  Naar website
 • Profiel

  Profiel

  Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid

  Naar website
 • I&L

  Instore & Livecomm

  Platform over beurzen, retail & online business

  Naar website
 • I&B

  Installatie & Bouw

  Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit

  Naar website
 • B&S

  Beton & Staalbouw

  Platform over beton en staal in de bouw

  Naar website
 • Gevelbouw

  Gevelbouw

  Platform over gevels, glas & daken

  Naar website
 • badz

  Bouwen aan de Zorg

  Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland

  Naar website
 • mediagroeplogo

  Binnenwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
0%