Platform over civiele techniek & infrastructuur
Beton

Beton onderhoud verlengt de levensduur

sinke_artikel_3

22 februari 2019 Leestijd 4 minuten

Deel dit artikel

Het herstellen en repareren van beton is een vak apart. Een uitdaging die om ervaring én expertise vraagt. Daarbij moet er rekening gehouden worden met diverse vraagstukken: zijn er signalen van betonschade, zoals scheuren, erosie, schilfers, verkleuring? Gaat het om zichtwerk of zijn er eisen die aan de kwaliteit van de betonreparatie en/of aan de betonconstructie gesteld worden? 

Martijn Sinke van Sinke Betononderhoud heeft voor bijna elk betonprobleem wel een passende oplossing. “We zijn een no-nonsens bedrijf, gespecialiseerd in betonreparaties, zowel esthetisch als constructief. Overal waar beton is, kunnen wij werken. Met meer dan 15 jaar ervaring in Nederland en België, bewijzen we in elk project onze kracht en betrouwbaarheid. Want een cliché als ‘afspraak is afspraak’ lijkt zo vanzelfsprekend, maar is tegenwoordig cruciaal in de bouw. We werken met korte lijnen, doen direct zaken en kwaliteit staat bij ons voorop. Onze vele wederkerende opdrachtgevers, waaronder BAM, Ballast Nedam, MBG Antwerpen en J.P. van Eesteren, zijn bijzonder tevreden over de duurzaamheid van ons betonwerk.”

Sinke Betononderhoud

Project Metro en Tram, gemeente Amsterdam. Upgraden stations Oostlijn iov Hegeman Beton- en industriebouw.

Beton onderhoud in de breedste zin van het woord
“Of het nou gaat om reparatie of onderhoud aan balkons, galerijen, gevels, erkers en trappen, of het grotere betonwerk aan bruggen, viaducten, weg- en spoorwegtunnels, niets is ons te gek. Ongeacht het project is er eerst onderzoek nodig om tot een juist reparatieplan te komen dat is afgestemd op de gewenste levensduur van de betonconstructie en het beschikbare budget. Wij hebben diverse reparatiemethodes tot onze beschikking: handmatige betonreparaties, betonspuiten, verpompen van mortels met behulp van dikstofpompen, injecteren van scheuren met epoxy hars of pur. Welke techniek en materialen worden toegepast, is afhankelijk van de gestelde eisen, het type schade en de constructie. Voorafgaand aan de reparatiewerkzaamheden verwijderen wij losse delen door hakken, breken, slijpen en/of het boucharderen van de oppervlaktelaag met grit of waterstralen. Eventueel wordt de bewapening ontroest of verwijderd. Ook zijn wij gespecialiseerd in betoncoating, betonreiniging, betonafwerking én adviseren we over betonbescherming. Tegenwoordig zien we steeds vaker betonreparaties bij historische bouwwerken. Voor opdrachtgever Hegeman Beton- en industriebouw hebben wij in Amsterdam meegewerkt aan de upgrade van de stations van metrolijn Oost, zodat deze weer passen in de omgeving en aansluiten bij het beeld van de architect. Hierbij is er meer sprake van restauratie dan van reparatie van het beton en vergt het een andere aanpak. Maar ook daarvoor kun je bij Sinke Betononderhoud terecht”, aldus Martijn.     

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Frank Wekking

Projectmanager

Meer online zichtbaarheid creëren via Grond/Weg/Waterbouw? Neem contact met mij op.

0%

    Stuur ons een bericht