Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Beton correct verpompen is een vak apart

Beton correct verpompen is een vak apart

Bij project Nieuwe Sluis Terneuzen worden er enorme hoeveelheden beton verpompt. Dat het niet altijd een sinecure is om beton over grote afstanden van A naar B te krijgen, blijkt wel uit de specialisatie die Belgian Lifting & Equipment company hierin heeft.

Aan het woord is Bert Pauwels, salesmanager bij BLE. Het bedrijf verkoopt en verhuurt grote merken binnen het vakgebied.

Brede range aan materieel

“We werken al sinds 1996 met de grote mobiele telescoopkranen van Grove. Verkoop hiervan doen we zowel nieuw als gebruikt, in België. In 2008 zijn daar de snelmontage kranen van Potain bijgekomen, ook verkoop van nieuwe en gebruikte, in België”, opent Pauwels het gesprek. “In 2018 zijn we voor Nederland en België verdeler geworden van Betonstar, een Turks merk dat betonpompen levert die op een truck gemonteerd zitten. Een kwalitatief hoogwaardig en zeer modern product.”

Naast mobiele betonpompen voorziet BLE ook in stationaire betonpompen. “Die komen van Mecbo”, licht Pauwels toe. “We leveren die nieuw, gebruikt en in de verhuur, in zowel België als Nederland.” Om het beton precies daar te krijgen waar nodig, voorziet BLE in verdeelmasten van Boom Makina. “We leveren deze nieuw en gebruikt en in de verhuur. Op dit moment zijn ze in actie te zien op de werf van de Galaxy Tower in Utrecht. Voor Ballast Nedam lopen er nu drie projecten met onze verdeelmasten en stationaire pompen, zowel verkoop als verhuur.”

Service op locatie

BLE verhuurt haar materieel zonder machinist. Wel wordt het opstarten op de werf met alle zorg omringd: “Andy Troch, onze manager van de betonpomp afdeling begeleidt elk project van A tot Z”, legt Pauwels uit. “Ook de buizen die nodig zijn voor het verpompen leggen we, zodat we zeker weten dat dit goed gebeurd. Wij begrijpen als geen ander dat stilstand op een werf te allen tijde voorkomen dient te worden en zeker wanneer er onder tijdsdruk gewerkt wordt, wat bij beton altijd het geval is.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.