Platform over civiele techniek & infrastructuur
Betaalbaar en gemakkelijk digitaal inmeten
Digitaal inmeten vergemakkelijkt het in kaart brengen van infraprojecten en -voorbereidingen.

Betaalbaar en gemakkelijk digitaal inmeten

InfraTech staat voor de deur, net als het nieuwe jaar. marXact uit Hilversum heeft voor beiden grote plannen wanneer het gaat om betaalbaar en gemakkelijk zelf digitaal inmeten. Medeoprichter Tommy van der Heijden vertelt ons wat men mag verwachten van hun deelname aan de beurs én het jaar 2023.

Direct digitaal inmeten

marXact maakt centimeter nauwkeurig, digitaal inmeten makkelijk en betaalbaar voor elke grondwerker die een smartphone kan bedienen. Hierbij stellen zij veldwerkers in staat hun eigen projecten in te meten en laten deze automatisch synchroniseren met hun GIS-tools. Hierdoor werken bedrijven uit de infra- en andere sectoren efficiënter, productiever en met meer controle over hun data en processen. Die mogelijkheden breiden zij continu uit.

Tommy van der Heijden plaatst de tweede digitale ontvanger voor machinebesturing.

Makkelijke machinebesturing

Een van de nieuwe indrukken die bezoekers kunnen opdoen tijdens InfraTech, is marXact’s eigen machinebesturing, UNI-Machine. Van der Heijden: “De introductie van UNI-Machine was tijdens bauma, afgelopen oktober. Tijdens ’s werelds grootste bouwbeurs hebben we laten zien waar we zo hard aan werken. Bezoekers konden zien én ervaren hoe gemakkelijk machine control kan en moet zijn, onder meer door op een groot scherm te zien wat de view en interface zijn die operators hebben in de cabine – enkele personen namen zelfs plaats in de graafmachine en ervaarden zo het volledige proces! Deze indrukken en feedback kunnen wij gebruiken tijdens de verdere ontwikkeling. In onze optiek is de gebruiker de kracht achter de innovatie en is het van groot belang om hierbij stil te staan en te luisteren. Luisteren naar wat zij willen en waar zij behoefte aan hebben, het zo goed mogelijk beantwoorden van vragen.” 

Die vragen konden niet alleen gesteld worden aan marXact. “Dat klopt, ook Nijhuis Engineering Dronten BV was aanwezig op onze stand. UNI-Machine is een gezamenlijke ontwikkeling, waarbij we onze krachten bundelen om een sterk en eenvoudig te gebruiken oplossing te maken. Nijhuis Engineering is fabrikant van elektronische beveiligingen, begrenzingen, weegtechniek en besturingen. Wij zijn natuurlijk thuis in digitaal inmeten, van produceren tot leveren. We raakten in gesprek, vinden beiden dat het geheel vooral gemakkelijk en inzichtelijk moet zijn, begonnen met ontwikkelen, testen en verder ontwikkelen en richten nu op het einde van kwartaal 2 voor de eerste leveringen.”

Nieuwe inmeetsoftware

Naast machinebesturing, komt marXact met nog een nieuw product op de markt volgend jaar: de inmeetapp UNI-Collect. “Dat is de opvolger van onze huidige inmeetsoftware UNI-Connect, die nu via een internetbrowser te gebruiken is. Door over te stappen naar een app kunnen we gemakkelijker updates doorvoeren en kun je beter inmeten in een gebied met weinig tot geen internetdekking, om twee voordelen te noemen. Momenteel bouwen we alle huidige functies opnieuw, maar dan voor de app. Vervolgens gaan we weer aan de slag met alle andere ideeën die we hebben.”

Verder komt marXact volgend jaar met nog meer nieuws, waaronder import- en expertmogelijkheden voor gebruikers en extra lagen en de bijbehorende ondersteuning. Ook functies voor tilt en de interne radio worden volgend jaar gelanceerd. “We willen digitaal inmeten zo gemakkelijk mogelijk maken voor een groot publiek en verschillende sectoren. Daar horen dit soort vernieuwingen en inmeetmogelijkheden bij. We ontwikkelen volgens een interne roadmap waar al onze plannen en ideeën op staan, daar hebben we er heel wat van verzameld sinds onze oprichting in 2017. Je kunt niet alles tegelijk ontwikkelen en lanceren, zeker niet wanneer je goed wilt testen en verbeteringen doorvoeren. Daar is die roadmap vol uitbreidingen en updates voor. Het fijne voor gebruikers is dat die altijd kosteloos zijn! Zo weet je precies waar je aan toe bent.”

Bestaande en nieuwe infra meet je gemakkelijk zelf in.

Stand 1.214

Wanneer je meer wilt weten over digitaal inmeten en/of deze gloednieuwe ontwikkelingen, kun je aankloppen bij marXact tijdens InfraTech. “Vanzelfsprekend zijn bezoekers welkom op onze stand! Hier kunnen we meer vertellen over onze eigen marXact machinebesturing, de nieuwe inmeetapp, maar ook zeker bespreken wat de specifieke inmeetbehoefte is. Het enige wat men daarvoor hoeft te doen, is langskomen op stand 1.214. Daar vind je het marXact team en staan we in de startblokken om je verder te helpen!”    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.