01:15
22-10-2016

Bereikbaarheid in goede banen

Wanneer er gebouwd wordt aan de bestaande infrastructuur, of het nu aan de weg, een brug, het spoor of op een luchthaven is, krijgt men te maken met de gebruikers van die infrastructuur. Het in goede banen leiden van reizigers- en verkeerstromen vormt binnen de integrale opgaves steeds vaker een vast onderdeel van de scope. Kort door de bocht genomen; de aannemer moet dit oplossen.

RECO uit Koudekerk a/d Rijn biedt hier samen met haar partnerorganisatie RECO Lift Solutions uitkomst. Wat moeten we ons daarbij voorstellen? Giaani Paragh, marketing manager bij RECO: “Ons totaalconcept voor infrawerken bestaat niet alleen uit tijdelijke bruggen en trappen, maar we koppelen hier ook onze lift solutions aan voor verticaal vervoer van personen. Dit kan bij opdrachten zoals het renoveren van metro- en treinstations bijdragen aan het intact houden van de reizigersstroom en de veiligheid. Dit laten we momenteel in de praktijk zien bij de renovatie van het metrostation van der Madeweg aan de Oostlijn in Amsterdam.”

Meten is weten
Maar daar blijft het niet bij, RECO beschikt ook over een eigen engineeringsafdeling en kan zo niet alleen een oplossing op maat organiseren, maar geeft ook met behulp van tekeningen inzage in de intensiteit van de reizigersstroom en de consequenties daarvan voor de opzet van de tijdelijke oplossing. “Zo is de aannemer verzekerd van een oplossing die past bij de verkeersstroom die zij binnen de scope van de opdracht moet managen.”

20160624_032028

Optimale bereikbaarheid
Deze aanpak blijkt ook succesvol bij wegwerkzaamheden rondom drukke verkeersknooppunten. “Wanneer we de gelegenheid krijgen om vroegtijdig mee te denken met de aannemer, dan kunnen we een oplossing ontwikkelen die tijdens de werkzaamheden de bereikbaarheid in de omgeving optimaal houdt. Op een veilige en betaalbare manier,” aldus Paragh. “Er is geen bouwproject binnen de GWW-sector of RECO kan hier een oplossing voor organiseren/bedenken. Niet alleen ten aanzien van tijdelijke verkeersoplossingen, maar ook met de verhuur van pompen, bemaling, energiezuinige verlichtings- en stroomunits, facilitaire oplossingen, het is allemaal mogelijk.”

Advies van Paragh: “Wordt u geconfronteerd met complexe verkeerstromen bij uw bouwproject? Neem dan direct de moeite om deze goed in beeld te brengen en de consequenties daarvan te vertalen in een concreet plan. Wij adviseren en ondersteunen u hier graag bij.”

 

Tekst: Reco   Beeldmateriaal: Ge Dubbelman

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rondom civiele techniek & infrastructuur

Lees ons « Privacy statement » voor nadere informatie.

GROND/WEG/WATERBOUW partners

Onderdoorgang A12 bij Ede