Beton asfalt Hoogmartens Wegenbouw
01:17
22-05-2017

Belgische wegenbouwer verovert Nederland

Hoogmartens Wegenbouw is gespecialiseerd in het onderhoud en de aanleg van
buitenverhardingen. Vanwege de strategische ligging in Opglabbeek, dichtbij de Nederlandse grens, is het familiebedrijf regelmatig actief in ons land. Dat gebeurde tot voor kort uitsluitend in onderaanneming, maar per 1 januari dit jaar heeft de Belgische wegenbouwer ook een vestiging in Nederland geopend.

Al meer dan vijftig jaar houdt Hoogmartens Wegenbouw zich bezig met de aanleg en het onderhoud van wegen, pleinen, opslagplaatsen,… Kortom, buitenverhardingen gericht op mobiliteit en opslag. Ruim drie jaar geleden besloot de onderneming de kansen in Nederland te gaan verkennen. “Onze focus lag op dat moment op Zuid-Nederland, waarvoor we Jo Dassen hebben aangesteld als regioleider,” zegt Tom Hoogmartens, directeur. “Van Roermond tot Maastricht hebben we als onafhankelijke partij in onderaanneming allerhande werkzaamheden verricht, zoals het leveren en plaatsen van slijtlagen, frees- en asfaltwerken. Dat werd goed ontvangen en we maakten een snelle groei door. Reden om onze focus te verbreden, zonder bestaande klanten concurrentie aan te doen.”

Hoogmartens Wegenbouw Limburg Noord-Brabant

Gevestigde waarde
Tom vervolgt: “Vanuit Opglabbeek ben je binnen een half uur in Valkenswaard, in Weert, maar ook in Stein. Om de cirkel rond te maken, kom je automatisch in Nederland terecht. Zodoende hebben we in Maasbree een vestiging geopend. Hier is Frank Philips – met meer dan dertig jaar ervaring in het vak – aangesteld als regioleider. Vanuit Maasbree bedienen we Noord-Limburg en Brabant, maar wel met een andere strategie. In tegenstelling tot Zuid-Limburg – waar we enkel in onderaanneming opereren – gaan we hier actief de markt benaderen.” De ambities liegen er niet om. Tegen 2020 wil Tom Hoogmartens meer dan 10 miljoen euro omzet draaien in Nederland. “Ons doel is om, net als in België, een gevestigde waarde te zijn als onderhoudsaannemer in Noord-Limburg en Brabant voor de aanleg en het onderhoud van buitenverhardingen.”

Hoogmartens Wegenbouw Nederland

Familiebedrijf
Hoogmartens Wegenbouw is een familiebedrijf met een jong en geëngageerd team. “We zijn heel flexibel naar en voor de klant, en kunnen snel dingen verwezenlijken. Dat hebben we inmiddels al bewezen. Ook in Nederland,” benadrukt Tom. “Daarnaast beschikken we over een groot, modern en goed onderhouden machinepark en blijven we voortdurend innoveren.” Hoogmartens Wegenbouw heeft bijvoorbeeld unieke technieken op de markt gebracht, zoals die van gewapende bitumen. “Ook zetten we drones in voor inspectie en opvolging van project,” zegt Tom tot besluit.

Tekst: Roel van Gils   Beeld: Hoogmartens Wegenbouw

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rondom civiele techniek & infrastructuur

Lees ons « Privacy statement » voor nadere informatie.

GROND/WEG/WATERBOUW partners

het-toepassen-van-SE-brengt-je-in-beweging[2]Willemsbrug onderhoud Peri Nederland