Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Bedrijven in de Ondergrondse Infra zoeken de cloud op. Procesoptimalisatie dankzij digitalisering met 4PS

Bedrijven in de Ondergrondse Infra zoeken de cloud op. Procesoptimalisatie dankzij digitalisering met 4PS

Marcel van Noord, Businessunit Manager bij 4PS en Edward Lammerts, New Business Manager bij 4PS, leggen uit welke voordelen het oplevert wanneer er met de software van 4PS gewerkt wordt.

Eenmaal gestart met werken in de Cloud is er geen weg terug

“Iedereen kent het ‘oude werken’ wel en de nadelen die daaraan kleven”, opent Marcel het gesprek. “Mensen in het veld die op stap moeten met handmatig gegenereerde werkbonnen, lijsten die bijgehouden worden in Excel en als kopie op diverse servers staan, twijfel over de actualiteit en eenduidigheid van opgevraagde informatie. Het zijn factoren die het risico op fouten maken verhogen. Faalkosten aan het eind van een project zijn dikwijls toe te schrijven aan offline werken. Werken met 4PS maakt daar voorgoed een eind aan. Start je er eenmaal mee, dan is er geen weg terug.”

Van acquisitie tot en met facturering

Edward: “4PS staat je terzijde van acquisitie tot en met facturering. Door alle projectgegevens in de cloud te hebben staan, heeft iedereen toegang tot de juiste informatie. Door volledig digitaal te werken, met gegevens die in real-time geactualiseerd worden, voorkom je kansen op fouten en vermijd je onnodig administratief werk. Dat levert een zeer efficiënte en betrouwbare workflow op.” Hoe groot moet je als bedrijf zijn om te starten met de cloudoplossingen van 4PS, vragen we. Marcel antwoordt: “Onze software kan gebruikt worden door ondernemingen van ieder formaat. Van MKB-bedrijf tot en met multinational. Voor Kort Cyclische Opdrachten (KCO’s) zoals huisaansluitingen, tot en met grote projecten voor bijvoorbeeld hoofdleidingen, waarbij zaken als de aanneemsom, projectbewaking en planning van belang zijn.”

Edward noemt daarbij het Digitaal Samenwerkings Platform (DSP), waarbinnen opdrachtgevers en aannemers afspraken hebben gemaakt om meer digitaal te gaan samenwerken: “4PS heeft DSP geïntegreerd in haar software, zodat de enorme berichtenstroom tussen netbeheerder en aannemer gedigitaliseerd kan worden.”

Wilt u meer weten of digitalisering in de Ondergrondse Infra?
Download hier de whitepaper  ‘5 Digitale oplossingen voor uw bedrijfsprocessen in de ondergrondse infra’.

Een digitale wereld op zich

Werken met 4PS betekent dat alle eigen en keten processen digitaal en in de cloud plaatsvinden. Binnen de software vindt de gebruiker oplossingen voor CRM, financiële tools, mogelijkheden om projecten aan te maken, te monitoren en te beheren (grote projecten en KCO), planningen te maken, materieel te beheren en alles voor de mensen in het veld te automatiseren, bijvoorbeeld door middel van digitale werkbonnen. “Omdat onze software 100% cloud-based is, kan er met ieder device dat toegang heeft tot internet gewerkt worden”, legt Marcel uit. “Zowel vanaf kantoorlocaties als buiten in ‘t veld kunnen digitale werkbonnen ingevuld en aangevuld worden, met uren, materialen en foto’s.”

Ketenintegratie als speerpunt

Met de Control-oplossing van 4PS vindt er een volledige ketenintegratie plaats. Samenwerkende partijen binnen een project kunnen met 4PS Control gebruik maken van de vele voordelen van samenwerken in de cloud. “Iedereen kan de papierstroom dan digitaliseren, alle gegevens worden gecentraliseerd en in real-time geactualiseerd”, somt Edward op. “Werken met 4PS betekent dat iedereen plaats- en tijdonafhankelijk bij de juiste informatie kan. Dat levert een reductie van faalkosten op, zorgt voor efficiënter werken – daardoor ook duurzamer werken – en men krijgt meer grip op projecten. Resultaten worden door analyse van eerder gegenereerde data zelfs voorspelbaar. Dat zorgt er weer voor dat er vroegtijdig kan worden ingegrepen op het proces, wanneer dat nodig mocht zijn.”

Werken met 4PS verdient zichzelf terug

Met Microsoft Dynamics 365 Business Central als motor, is de software van 4PS een krachtige tool om mee te werken in de cloud. Data wordt transparanter, de beschikbaarheid wordt groter en de betrouwbaarheid wordt maximaal. “Dat zorgt ervoor dat er sneller de juiste beslissingen kunnen worden genomen, mede doordat management info overzichtelijk in dashboards wordt weergegeven”, aldus Marcel. “Werken met 4PS verdient zichzelf terug. We zijn er voor iedereen, klein en groot. Onze oplossing is namelijk flexibel en schaalbaar. Denk je aan het maken van een transitie naar digitaal werken in de cloud? Wacht dan niet, maar bel of mail ons vandaag nog. 4PS helpt je bedrijf groeien.”

Wilt u meer weten of digitalisering in de Ondergrondse Infra?
Download hier de whitepaper  ‘5 Digitale oplossingen voor uw bedrijfsprocessen in de ondergrondse infra’.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.