Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Bedrijfsterrein van beton, altijd een goede investering

Bedrijfsterrein van beton, altijd een goede investering

Onderhoudsvrij, slijtvast, lange levensduur en uiterst duurzaam

Betonverharding is al jaren de meest duurzame en probleemloze oplossing voor bedrijfsterreinen. Het is vlak, sterk, slijtvast en met een levensduur van minimaal 30 jaar ook een ongekend duurzame oplossing voor wegenbouw en bedrijfsterreinen, erven, stallen en hallen. Wie rekent, kiest beton. Omdat het gewoon de meest economische oplossing is voor de lange termijn.

Een betonverharding vraagt een wat hogere investering dan bijvoorbeeld asfalt, maar die investering betaalt zich dik terug als wordt gekeken naar de vele voordelen. De winst van de lange levensduur laat zich het makkelijkst becijferen. Goed aangelegd door een specialist als Roos Groep uit Bladel bijvoorbeeld, gaat een betonnen verharding onder normale omstandigheden tientallen jaren mee. “Ik ken genoeg voorbeelden van verhardingen die wij meer dan 30 jaar geleden hebben gelegd en die er nog perfect bij liggen”, aldus directeur en eigenaar Peter Roos, die al meer dan 40 jaar ‘in de beton zit’, zoals hij het zelf met trots noemt. “En in al die jaren hoeft er nauwelijks onderhoud aan te worden gepleegd”, benadrukt hij.

Tal van voordelen
Naast de economische voordelen, heeft beton als verharding nog tal van voordelen. Zo heeft het een bijzonder hoge draagkracht, wat een voordeel is bij het stallen van bijvoorbeeld zwaar materieel of containers. Maar het is ook bijzonder slijtvast en bestand tegen zware vrachtwagencombinaties die even 360˚ draaien, zwaar agrarisch materieel of intensief intern transport. In de wegenbouw is een groot voordeel dat het bestand is tegen hoge aslasten en afremmend verkeer. Bovendien is beton 100% recyclebaar.

Innovatie
Met meer dan 60 jaar ervaring in betonverhardingen en -wegenbouw is Roos Groep buitengewoon innovatief. Men is gespecialiseerd in het uitwassen van beton voor een bijzonder decoratieve afwerking en geluidsreductie. Als eerste Nederlandse wegenbouwspecialist maakt Roos sinds kort gebruik van Total Stations van Leica, waarbij de betonmachine volledig en uiterst nauwkeurig op een vooraf geprogrammeerde tekening draait. Het zetten van pennen en draad is daarmee verleden tijd. En als jongste innovatie heeft men recent een mobiele betoncentrale voor kleinere hoeveelheden beton in gebruik genomen, die voor tal van kleinere bouw- en verbouwwerkzaamheden een unieke oplossing biedt. Zo blijft Roos Groep innoveren, om de klant de beste en meest economische verharding te leveren. 


Roos Groep is sinds 1956 gespecialiseerd in advies, ontwerp en realisatie van betonverhardingen voor bedrijven en overheden. De projecten lopen uiteen van erven en toegangswegen, bedrijfs- en parkeerterreinen en containerterminals, tot vloeistofdichte verhardingen voor was- en tankplaatsen. De onderneming heeft vestigingen in Nederland en België, een eigen zand- en grindhandel, modern transportmaterieel en mobiele betoncentrales. Behalve in de Benelux is Roos Groep onder meer ook actief in Duitsland. 

www.roosgroep.com.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.