Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
BASF introduceert innovatieve waterdichting en betonbescherming voor afvalwaterzuiveringsinstallaties en agressieve chemische omgevingen

BASF introduceert innovatieve waterdichting en betonbescherming voor afvalwaterzuiveringsinstallaties en agressieve chemische omgevingen

  • MasterSeal 7000 CR: een systeem met unieke eigenschappen op basis van nieuwe technologie

  • Volledige bescherming in omgevingen met zeer agressief afvalwater

  • De levensduur van betonstructuren wordt aanzienlijk verlengd en de uitvaltijd verlaagd

 

Met MasterSeal 7000 CR van Master Builders Solutions kondigt BASF een innovatief product aan om beton- en staalconstructies te beschermen in extreme omgevingen met agressief afvalwater. Dit product is gebaseerd op de nieuwe XolutecTM-technologie van het bedrijf en combineert unieke aanbrengings- en producteigenschappen waardoor het opgewassen is tegen omgevingen met agressief afvalwater.

“Onze nieuwe XolutecTM-technologie is ontwikkeld als antwoord op problematische technische omgevingen. Ze zorgt voor een innovatief en slim systeem dat de producten in elkaar door om een netwerk (XPN) te vormen dat de globale materiaaleigenschappen versterkt”, legt Roland Nowicki uit, Vice President, BASF Construction Chemicals Europe.

Bestand tegen biogene zwavelzuurcorrosie

De impact van afvalwater in het rioolstelsel en zuiveringsinstallaties kan leiden tot de snelle aftakeling van betonnen oppervlakken en corrosie van betonwapening en staalconstructies. MasterSeal 7000 CR’s hoge weerstand tegen slijtage en biogene zwavelzuurcorrosie is ideaal om de zware omstandigheden te trotseren die zich voordoen in voorbehandelings-, beluchtings-, slibtanks en riolen. MasterSeal 7000 CR’s dynamische en statische scheuroverbruggende eigenschappen beschermen beton, zelfs nadat er niet-structurele barsten verschijnen, en verlengen zo de levenscyclus van de structuur.

Een ander belangrijk voordeel van deze nieuwe harstechnologie is haar weerstand tegen vocht, zowel in het substraat als in de omgeving. MasterSeal 7000 CR kan op zeer vochtige substraten gespoten of gerold worden en door zijn snelle uitharding is contact met water onder druk al toegelaten 24 uur na aanbrenging bij 20°C. Deze combinatie van eigenschappen zorgt voor een langdurige betonbescherming en een gevoelig kortere uitvaltijd van de structuur, waardoor MasterSeal 7000 CR de ideale oplossing is voor afvalwaterinstallaties.

“We zijn enthousiast om dit unieke, probate systeem te lanceren en de industrie zo een oplossing aan te bieden die de levenscyclus van betoninfrastructuur aanzienlijk verlengt”, aldus Markus Scherler, Head of Business Segment Management Europe – Industrial and Concrete Refurbishment by BASF. “MasterSeal 7000 CR onderstreept BASF’s engagement om te blijven innoveren, door zijn waterdichtingsgamma voor de wereldwijde bouwindustrie uit te breiden.”

Meer informatie over MasterSeal 7000CR is te vinden op www.masterseal7000-cr.basf.com

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.