Platform over civiele techniek & infrastructuur
Bouwmat

Baggeren op afstand in een goudmijn

De muren van een 125 meter diepe goudmijn in Oceanië staan op instorten als gevolg van aanhoudende zware regenval. Onderin de mijn staat inmiddels een flinke laag water, zand en slib waarin equipment reeds verloren is gegaan. Bell Dredging Pumps is ingeschakeld voor de ontwikkeling van een op afstand bestuurbare bagger-amfibiekraan om de put van […]

bell-dsc01264

25 maart 2019 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

De muren van een 125 meter diepe goudmijn in Oceanië staan op instorten als gevolg van aanhoudende zware regenval. Onderin de mijn staat inmiddels een flinke laag water, zand en slib waarin equipment reeds verloren is gegaan. Bell Dredging Pumps is ingeschakeld voor de ontwikkeling van een op afstand bestuurbare bagger-amfibiekraan om de put van de mijn te kunnen uitbaggeren en ingestort materiaal weg te nemen, zodat de mijn operationeel blijft en verloren equipment naar boven gehaald kan worden.

Bell Dredging Pumps richt zich op de ontwikkeling van gespecialiseerde baggermachines, amfibische graafmachines en kleine cutterzuigers. “Voor dit project in Oceanië hebben we een 35-tons amfibiekraan ontwikkeld met een Bell 250 baggerpomp aan de arm”, licht Thijs van den Outenaar van Bell Dredging Pumps toe. “Dankzij het amfibieonderstel is de kraan in staat om zowel op land als op water uit de voeten te kunnen. De kraan is uitgerust met een lange giek voor meer bereik en het ballastblok is vervangen door een hydraulische powerpack die de pomp aandrijft.”

Remote control
Vanwege het continu dreigende instortingsgevaar en het feit dat er regelmatig sinkholes optreden, heeft Bell Dredging Pumps de amfibiekraan volledig remote control uitgevoerd. Van den Outenaar: “De operator kan op een afstand tot 200 meter alle baggerwerkzaamheden uitvoeren en alle functionaliteiten van de kraan bedienen. Omdat het materiaal dat door de kraan in de put wordt opgezogen 2,5 kilometer verder wordt geloosd, hebben we tevens een additioneel boosterstation gebouwd. Om de druk in de persleidingen te behouden, is deze extra pomp nodig. In dit geval is deze volledig elektrisch aangedreven vanwege de locatie in een ondergrondse mijngang.”

De amfibiekraan is 30 januari deels gedemonteerd op transport gegaan vanuit Nederland en is naar verwachting begin april up and running in de goudmijn. De bedoeling is dat de kraan uiteindelijk zo’n 1 miljoen ton aan materiaal zal opzuigen en wegpompen.

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • Z&R

  Z&R

  Platform over zon- en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen

  Naar website
 • Profiel

  Profiel

  Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid

  Naar website
 • I&L

  Instore & Livecomm

  Platform over beurzen, retail & online business

  Naar website
 • I&B

  Installatie & Bouw

  Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit

  Naar website
 • B&S

  Beton & Staalbouw

  Platform over beton en staal in de bouw

  Naar website
 • Gevelbouw

  Gevelbouw

  Platform over gevels, glas & daken

  Naar website
 • badz

  Bouwen aan de Zorg

  Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland

  Naar website
 • mediagroeplogo

  Binnenwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
0%