Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Automatisch snelwisselsysteem EC-Oil tussen snelwissel, draaikantelstuk en hydraulische uitrustingsstukken nu standaard inbegrepen bij Engcon 

Automatisch snelwisselsysteem EC-Oil tussen snelwissel, draaikantelstuk en hydraulische uitrustingsstukken nu standaard inbegrepen bij Engcon 

”Een vanzelfsprekende stap om graafmachines nog efficiënter te maken.”

In het voorjaar van 2018 liet Engcon al weten dat EC-Oil (het automatische snelwisselsysteem voor aankoppeling van hydrauliek, electronica en vetsmering) standaard gratis tussen de machinesnelwissel en het draaikantelstuk werd meegeleverd, om het aan- en loskoppelen van draaikantelstukken te vereenvoudigen. Een besluit dat door de branche met open armen werd ontvangen. Nu gaat Engcon nog verder: vanaf april 2019 zal EC-Oil ook als kosteloze standaardkoppeling tussen de draaikantelstukken en hydraulische uitrustingsstukken worden aangeboden.

Dit besluit betekent dat een graafmachinist niet meer uit de cabine hoeft te klimmen om lastige, onder druk staande en vuile oliekoppelingen aan- en af te koppelen. Niet voor het loskoppelen van het draaikantelstuk, noch voor een hydraulisch uitrustingsstuk. Engcon is hiermee de enige leverancier ter wereld die een compleet en uniek systeem als standaard aanbiedt.

“Tijdens de introductie in 2018 zei ik dat dit een kleine stap voor Engcon is, maar een enorme stap voor de graafsector. Dit besluit werd een succes! Nu hebben we de cirkel gesloten, aangezien het idee van de EC-Oil standaard al tijdens de eerste schetsen voor onze nieuwe generatie draaikantelstukken was inbegrepen”, zegt Stig Engström, oprichter en eigenaar van Engcon.

Blijf zitten en koppel een hydraulisch werktuig aan
Met het automatische snelwisselsysteem van Engcon kunnen snel en gemakkelijk hydraulische, elektrische en centraal gesmeerde aansluitingen aangekoppeld worden tussen de graafmachine en draaikantelstuk, zonder de cabine te hoeven verlaten.

Nu biedt Engcon ook gratis de automatische koppeling tussen de Engcon draaikantelstukken en hydraulische uitrustingsstukken van Engcon. Ook extra hydraulische functies of extra hoge doorstroomwaarden zijn mogelijk, want de werktuigbevestiging van Engcon is voorbereid voor nog een extra EC-Oil-unit.

“Het stemt ons tevreden dat we nu tussen alle onderdelen automatische snelwissels als standaard aan onze eindgebruikers kunnen aanbieden. Wij willen onze eindgebruikers namelijk een betere en veiligere werkomgeving bieden, terwijl ze efficiënter werken en meer geld verdienen. Wij willen graafmachines blijven verbeteren, dus is deze ontwikkeling een vanzelfsprekende zaak”, aldus het afsluitende commentaar van Stig Engström.

De EC-Oil aanbieding geldt vanaf 1 april 2019 en betekent in het kort:
Bij het bestellen van een Q-Safe werktuig-/machinebevestiging en een draaikantelstuk met besturingssysteem DC2 is het automatische snelwisselsysteem EC-OIL gratis inbegrepen in de machinebevestiging en op het bovendeel van het draaikantelstuk.

Als u een hydraulisch gereedschap bestelt in samenhang met de bovenstaande combinatie, dan is EC-Oil bovendien standaard gratis inbegrepen in het draaikantelstuk (vanaf de QS60, bij andere formaten wordt dit in de loop van de tijd geïntroduceerd).

Kijk op de website www.engcon.com voor verdere informatie over de verschillende EC-Oil-varianten en de beschikbaarheid hiervan.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.