Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Asfalt zagen is een vak apart
Uitvoerders en projectleiders weten steeds beter de weg naar ABX zaagmij te vinden.

Asfalt zagen is een vak apart

Asfalt zagen, het lijkt allemaal zo vanzelfsprekend, maar dat is het absoluut niet. Dat weten de uitvoerders bij BAM Infra Nederland als geen ander. Dat is ook de reden dat ABX zaagmij wordt ingeschakeld voor al het zaagwerk op de N395, gepland maar soms ook onverwacht. “Voor ABX is vakwerk standaard. Een ander moet daar heel veel moeite voor doen…”

De ZAAGTRUCK zaagt 3.000 meter asfalt, 15 centimeter diep in 8uur

ABX zaagmij heeft een landelijk raamcontract met BAM Infra Nederland. “Een soort garantie dat de basis al goed geregeld is. De tarieven, condities, organisatorische randvoorwaarden en dergelijke, het is allemaal vastgelegd”, zegt Paul Heurkens, hoofduitvoerder bij de reconstructie van de N395. “Bedrijven zoals ABX, zijn er om eerlijk te zijn, maar weinig. Ze zijn snel, flexibel, komen afspraken na en beschikken over een enorme capaciteit. Maar bovenal: ze leveren standaard vakwerk. Zagen is namelijk meer dan alleen het zaagblad in het asfalt laten zakken. Wat ABX doet met die zaagwagen op grote lengtes, daar kan niemand tegen op.”

Ad hoc momenten

“We voeren voor BAM Infra Nederland projecten uit door heel Nederland”, zegt directeur Dirk van Gelder. “Het is een belangrijke opdrachtgever waar we ons aan kunnen spiegelen qua capaciteit en kwaliteit. Ieder project, hoe goed de planning ook is, heeft zijn ad hoc momenten. Dat zijn dé momenten waarbij onze meerwaarde overduidelijk komt bovendrijven. Samen de mogelijkheden bekijken om het zo goed en snel mogelijk op te lossen en in te passen. Daarbij hechten we veel waarde aan een open communicatie met alle partijen waarbij alle kaarten op tafel worden gelegd om ruimte te vinden in de bestaande planning. Dat kan soms ook acuut zijn, dus alles laten vallen en direct naar het project rijden. Of bijvoorbeeld dezelfde avond of nacht nog, om ervoor te zorgen dat het voor de volgende dag al geplande werk gewoon door kan. Dat is ook op de N395 gebeurd, al is het merendeel gewoon volgens planning gezaagd.” Paul Heurkens kan dat bevestigen en vult aan: “Als je ABX belt, dan staan ze er. Dan ben je bovendien verzekerd van een vakman die met het juiste gereedschap weet wat hij moet doen. En ook dat is een kunst. Dat de mensen die komen zagen, écht weten wat ze aan het doen zijn.”

ABX zaagmij is in de periode van juni vorig jaar tot en met februari dit jaar gemiddeld één keer per week op het werk actief geweest. In totaal is er zo’n 5.800 meter asfalt gezaagd op een gemiddelde diepte van 18 centimeter en 150 meter beton op gemiddeld 14 centimeter diepte. En dat alles naar volle tevredenheid van BAM Infra Nederland. “Ook de hele afwikkeling na het zagen hoort bij de professionaliteit die ABX uitdraagt. Een overduidelijk overzicht van de werkzaamheden volgt altijd kort na de uitvoering.” Niet heel vreemd dus dat uitvoerders en projectleiders steeds beter de weg naar ABX zaagmij weten te vinden. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.