Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Aqua Nederland 2023 met omvangrijk kennisprogramma en uitbreiding op Next Level

Aqua Nederland 2023 met omvangrijk kennisprogramma en uitbreiding op Next Level

De vakbeurs Aqua Nederland onthult nu twee maanden voor beurs grote delen van de beursopzet en het kennisprogramma voor haar 2023-editie die gepland staat op 21, 22 en 23 maart in Evenementenhal Gorinchem. Grote bijzonderheden zijn onder meer de twee kennistheaters, het grote aantal side-events, een driedaagse minisymposium en het vernieuwde aanbod op Next Level, de bovenverdieping van Evenementenhal Gorinchem.

“Al vele jaren geldt Aqua Nederland als dé vakbeurs voor de gehele waterketen. Eigenlijk is er maar één waterketen in Nederland die steeds meer een geheel vormt. Een keten die gelukkig steeds meer samenwerkt om de uitdagingen op het gebied van circulariteit, energietransitie, klimaatadaptatie en veilig water aan te gaan. Net als voorgaande jaren vormt een goed gevulde beursvloer weer de basis van Aqua Nederland, waarbij de beursvloer is onderverdeeld in vier segmenten: afvalwater, drinkwater, proceswater en stedelijk water & rioolbeheer”, zegt Esther Rodenburg namens beursorganisator Easyfairs Nederland.

Tijdens de 2023-editie staat de toekomst van watermanagement meer dan ooit centraal op de beurs. Om dit mede te realiseren, worden twee theaters ingericht op Next Level, de vernieuwde bovenverdieping van Evenementenhal Gorinchem. Er is een Watertheater en een Stedelijk Watertheater. Rodenburg: “Net zoals afgelopen jaar werken we voor het Watertheater met verschillende themadagen: proceswater dinsdag, waterschap woensdag en drinkwater donderdag. Bedrijven die aan het woord komen zijn onder andere Koninklijk Nederlands Waternetwerk, KWR, Stichting Nederlands Veiligheidsinstituut, Water Alliance, Duspot, Hach en Veolia. De bedrijven Mobilis, Croonwolter&Dros, TAUW, Sweco Nederland en RWBwater organiseren gezamenlijk een driedaags minisymposium.”

In het Stedelijk Watertheater zijn elke dag sessies over diverse thema’s op het gebied van klimaat, rioolbeheer en stedelijk water, waarbij vaak wordt gericht op bezoekers die werkzaam zijn bij of voor gemeenten. Tijdens Aqua Nederland 2023 zijn ook meerdere side-events te bezoeken van onder meer Deltares, Platform DIO, Bouwend NL en er wordt een studentenprogramma aangeboden vanuit Koninklijk Nederlands Waternetwerk. 

Waar de benedenverdieping van Aqua Nederland 2023 met name in het teken staat van een marktplaats van producten waar vraag en aanbod samenkomen, wordt Next Level ingericht als dé plaats voor kennisproducten, netwerken, advies, innovaties en carriere. Hier zijn zoals gezegd onder andere de twee kennistheaters te vinden, maar ook de Innovatiestraat, de IKN-straat en presenteren advies- en ingenieursbureaus zich. Er zijn veel grote spelers uit de markt op Next Level te vinden, zoals TBS-SVA Groep, WaterCampus, Tauw, Croonwolter&Dros, Mobilis, KWR, Royal HaskoningDHV, Sweco Nederland, ENVAQUA, Water Alliance, NWP en Vandervalk + Degroot BV.

De komende editie van Aqua Nederland is te bezoeken op dinsdag 21, woensdag 22 en donderdag 23 maart 2023 van 10.00 tot 18.00 uur in Evenementenhal Gorinchem. Aqua Nederland is een laagdrempelige vakbeurs waar bezoekers en exposanten onder het genot van de gratis catering makkelijk en snel in contact met elkaar komen. Voor meer informatie: www.aquanederland.nl.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.