Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Antea Group opent eigen bos

Antea Group opent eigen bos

In het jaar waarin ingenieurs- en adviesbureau Antea Group haar zeventigste verjaardag viert, heeft het bedrijf een stuk bos- en natuurgebied aangekocht in de provincie Noord-Brabant. Het mag een verrassende combinatie lijken maar van toeval is geen sprake, stelt Tanja Lendzion, CEO Antea Group Nederland. Tijdens de Werelddag van de Bossen op maandag 21 maart wordt het bos officieel geopend voor het publiek.

Zo’n zeventig jaar geleden werd in een heidegebied in de gemeente Nuenen een bos aangeplant. Daarmee ontstond een heerlijke plek om te genieten van de natuur. Tweehonderd kilometer naar het noorden vond rond die tijd eveneens de start plaats van iets nieuws. In Friesland begonnen twee broers een ‘ingenieursbureau voor cultuurtechnische werken’ dat vandaag landelijk bekend is als Antea Group.

Duurzame leefomgeving

Dat Antea Group in haar zeventigste levensjaar een bos van dezelfde leeftijd mocht aankopen, is geen toeval. Lendzion: “Het is een verbintenis die wij heel bewust en met een duidelijke doelstelling aangaan. Wij willen de wereld elke dag een stukje mooier maken. Voor mens én natuur. Ons bos wordt een plek waar wij voor de inrichting van een duurzame leefomgeving veel van kunnen leren. Maar vooral ook een plaats om elkaar te ontmoeten en te inspireren.”

Biodiversiteit en klimaatadaptatie

Het bos- en natuurgebied huisvest een grote diversiteit aan flora en fauna. “Voor onze ingenieurs en adviseurs biedt dit interessante aanknopingspunten voor onderzoek, educatie en demonstraties rondom biodiversiteit, klimaatadaptatie en duurzaam natuurbeheer,” voegt change manager Duurzaamheid Marijke Frielink hieraan toe: “Wij hebben dit vastgelegd in een heldere visie en beheerplan voor onze percelen.”

Omkijken en vooruitzien

Ter gelegenheid van het 70-jarige jubileum maakt Antea Group een serie video’s waarin, omkijkend naar het verleden en vooruitziend naar de toekomst, over markante projecten en activiteiten van het ingenieurs- en adviesbureau wordt verteld. Het eerste verhaal uit deze serie gaat over het bos in Nuenen en verschijnt eind maart.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.