Platform over civiele techniek & infrastructuur
Thema's

Antea Group kiest voor forse CO₂-reductie

Windmolenpark-Espel-SanderHoosemans-Fotografie-zondertag

11 maart 2021 Leestijd 2 minuten

Deel dit artikel

Het Science-Based Targets (SBT) initiatief staat voor de meest verregaande doelen op het gebied van CO₂-emissiereductie. “We zijn enorm trots dat wij zijn toegetreden tot dit belangrijke netwerk. Met deze stap willen wij een concrete bijdrage leveren aan de afspraken uit het klimaatakkoord van Parijs”, zegt Tanja Lendzion, CEO Antea Group Nederland. 

Hoogste ambitieniveau

Aangesloten organisaties kunnen kiezen voor een klimaatroute die past bij beperking van opwarming tot 1,5 ̊C of 2,0 ̊C. Antea Group kiest voor het hoogste ambitieniveau: emissiereductie passend bij een opwarming van 1,5 ̊C. “Wij waren al gecertificeerd voor de hoogste trede van de CO₂-prestatieladder, maar de SBT’s vragen om nog ambitieuzere maatregelen. Zo gaan we onder andere onze reis-footprint drastisch verminderen, maken wij ons leasewagenpark 100% elektrisch en blijven we onze medewerkers uitdagen om onze bedrijfsvoering te verduurzamen. Ook vinden we het belangrijk om onze klanten hierin goed te kunnen adviseren en ondersteunen zodat we samen een nog grotere impact kunnen maken”, vertelt Marijke Frielink, change manager Duurzaamheid. 

Urgentie

Antea Group wil hiermee een concrete bijdrage leveren aan de afspraken die in het klimaatakkoord van Parijs zijn vastgelegd om de wereld voor mens en dier leefbaar te houden; voor de huidige generatie, maar vooral ook voor toekomstige generaties. De klimaatambitie past in het 1001-dagenplan: het programma waarmee Antea Group de komende jaren investeert in innovatie, duurzaamheid en goed werkgeverschap.

SBT

Science-Based Targets zijn een manier om klimaatambities en klimaatacties concreet vorm te geven én tussen verschillende organisaties vergelijkbaar te maken. De Science Based Targets zijn een initiatief van de Verenigde Naties, het World Resources Institute (WRI), CDP en het Wereld Natuurfonds (WNF) en moeten zorgen voor een drastische beperking van broeikasgassen zodat de opwarming van de aarde wordt afgeremd.

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Wouter Jansen

Projectmanager

Uw organisatie promoten via het Grond/Weg/Waterbouw netwerk? Ik help u graag verder.

0%

    Stuur ons een bericht