Platform over civiele techniek & infrastructuur
Nieuws

Antea Group bundelt innovatiekracht in Frankrijk

antea-group-1

14 juni 2019 Leestijd 2 minuten

Deel dit artikel

Antea Group gaat intensief samenwerken met de Universiteit van Orléans op het gebied van innovatie. Ook opent het ingenieurs- en adviesbureau in de Franse plaats een ‘Innovatie Hub’: een centrum waar Antea Group nieuwe producten en diensten kan ontwikkelen en testen.  

Antea Group wil in 2020 te boek staan als het beste ingenieurs- en adviesbureau van Nederland. Het bureau ontwikkelde hiervoor een duizenddagenplan waarin onder andere innovatie een belangrijk thema is. Antea Group heeft een samenwerkingsovereenkomst met de Universiteit van Orléans getekend voor intensieve samenwerking op het gebied van innovatie. Het gaat hierbij onder meer om het vormgeven van gezamenlijke internationale programma’s en de inzet van studenten hierbij.

Antea Group

Innovatie Hub

Naast de samenwerking met de Universiteit gaf Antea Group het startschot voor een Innovatie Hub in Orléans. In dit test- en ontwikkelingscentrum werken de landenorganisaties van het ingenieurs- en adviesbureau samen met klanten en kennisinstituten aan de ontwikkeling van nieuwe producten en diensten. Het gaat hierbij onder meer om nieuwe concepten op het gebied van data-analyse, sensoring en 3D-printing.

Versnelling ontwikkeling producten en diensten

Om nog beter in te kunnen spelen op klantvragen en belangrijke actuele thema’s, organiseerde Antea Group dit jaar de derde editie van haar internationale Innovation Award. Met deze Award wil ze de ontwikkeling van nieuwe producten en diensten nog meer versnellen. De jury heeft uit 89 inzendingen zojuist de winnaar bekend gemaakt: de Energie Transitie Toolbox.

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Frank Wekking

Projectmanager

Meer online zichtbaarheid creëren via Grond/Weg/Waterbouw? Neem contact met mij op.

0%

    Stuur ons een bericht