Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Amfibische graafmachine uit verhuurvloot Nederlandse baggermaterieelfabrikant
De kom van de damwand in de aftakking van de Seine, waar Bell Dredging Pumps leeg heeft gebaggerd.

Amfibische graafmachine uit verhuurvloot Nederlandse baggermaterieelfabrikant

ingezet bij baggerproject in Seine bij Parijs

Bell Dredging Pumps is een Nederlandse fabrikant van duurzame baggerpompen en baggermateriaal. “We houden ons bezig met het ontwerpen, produceren en wereldwijd verkopen en verhuren van baggermaterieel dat lang meegaat in de barre omstandigheden waarmee on- en offshore werk vaak mee te maken krijgt”, zegt Stef van der Bel, verantwoordelijk voor de verhuurvloot bij Bell. Zo regelde hij onlangs een 20-tons Bell Amphibious Excavator voor een baggerproject in de Seine bij Parijs.

Bouwkuip toekomstig pompstation

De BAE200, zoals de amfibische graafmachine ook wel genoemd wordt, is in Frankrijk ingezet om een bouwkuip te baggeren voor een toekomstig pompstation aan de Seine, dat het waterniveau in Parijs moet gaan regelen. “In een ondiepe plas, aan een aftakking van de Seine, zijn er op basis van tekeningen damwanden geslagen voor een bouwkuip”, legt Stef uit. “Vervolgens hebben wij de bouwkuip leeg gebaggerd en het af te voeren materiaal in duwbakken gedaan. Binnen een tijdsbestek van acht weken is er zo’n 12.000 m3 zand weggebaggerd. En dat op een diepte van 6 meter ten opzichte van het waterpeil.”

De BAE200: de 20-tons multifunctionele amfibische graafmachine van Bell Dredging Pump. Uitgerust met zijpontons, spudpalen en een GPS/RTK baggersysteem.

Multifunctionele amfibische graafmachine

“De 20-tons amfibische graafmachine die via onze Franse dealer PAJOT solutions de battage is ingehuurd, is uitgerust met zijpontons voor extra drijfvermogen en 7 meter lange spudpalen voor de verankering”, zegt Stef. “Ook is onze BAE200 uitgerust met een GPS/RTK baggersysteem, voor een centimeternauwkeurige positiebepaling. Er is heel bewust gekozen voor deze amfibische machine vanwege de grootte van de bouwkuip: er moest veel gebaggerd worden in weinig ruimte en dan moet je vaak verplaatsen. Naast al het andere werkmaterieel in dat bassin kon er geen ponton bij. Bovendien is deze drijvende graafmachine multifunctioneel inzetbaar.”

Hoge druk waterjetpomp

“Toen alle ankers geboord waren, hebben wij naderhand het overige boormateriaal los gespoten, opgezogen en vervolgens op de kant gestort. Hiervoor hebben we een klein A-frame ponton voorzien van een Bell 100 baggerpomp, die hydraulisch wordt aangedreven door een powerpack. Net als de hoge druk waterjet op de kop van de pomp waarmee alles eerst los gespoten wordt voor het door de baggerpomp kan worden opgezogen. Doordat we tussen de ankers alles hebben opgeschoond, kon er onder water beton gestort worden.”

Voor elke uitdaging een oplossing

Met onder meer amfibische graafmachines, cutterzuigers en heavy-duty baggerpompen is het productengamma van Bell Dredging Pumps breed én diep te noemen. “Doordat we machines hebben die op het land en water kunnen werken, én we alle bijbehorende tools voor die machines kunnen leveren, bieden we voor elke uitdaging een oplossing”, zegt Stef. “En omdat we het niet alleen verkopen maar ook verhuren -we hebben echt een uitgebreide verhuurvloot-, zijn we een interessante partij bij grote en kleinere projecten in Nederland en daarbuiten.”   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.