Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Altijd een passende opleiding binnen de GWW
Leerling Dewin is bezig aan een praktijkopdracht tijdens de aanvullende praktijkscholing.

Altijd een passende opleiding binnen de GWW

Het vanuit Holten actieve InfraVak is hét opleidingsbedrijf voor de GWW-sector. Voor de ongeveer veertig lidbedrijven in Noord- en Oost-Nederland is het instituut continu op zoek naar BBL-leerlingen die opgeleid willen worden tot bijvoorbeeld vakman GWW, stratenmaker, machinist of machinemonteur. Ter vergroting van zowel hun theoretische als praktische kennis kunnen leerlingen kiezen uit tien verschillende opleidingen. Daarmee biedt InfraVak voor uiteenlopende beroepenvelden een passend leertraject.

Docent Henk Roessink legt de boeiende theorie uit aan leerling Luuk.

Alle opleidingen die je via InfraVak kunt volgen, zijn gericht op werken en leren tegelijk: een aanpak die ook wel bekend is onder de noemer BBL. “Dit betekent dat de leerling vier dagen per week aan de slag gaat bij een leerbedrijf en daar alle fijne kneepjes van het vak leert van een vaste leermeester”, vertelt communicatiemedewerker Kim Wever. “Het theoretische deel van de opleiding leren de leerlingen bij een van de ROC’s waarmee we samenwerken. Daarbij kijken we altijd naar welke school het beste aansluit bij de leerling. De theorie is zodanig ingericht dat deze direct in de praktijk toe te passen is. Daarnaast krijgt iedere leerling aanvullende praktijkbegeleiding en -scholing.” 

De coördinatoren van InfraVak staan paraat om de leerlingen, waar mogelijk, te begeleiden en te ondersteunen. Hierbij kan het gaan om zaken die op school spelen, binnen het leerbedrijf of in de privésfeer. In de winterperiode krijgen de leerlingen bovendien extra praktijkscholing. Daarvoor heeft InfraVak een speciale hal beschikbaar waar de leerlingen aanvullende praktijklessen kunnen volgen. Op die manier zijn ze optimaal voorbereid op de praktijkexamens. En juist dát maakt de opleidingen van InfraVak zo effectief! 

Vooropleiding

De meeste leerlingen starten met hun opleiding na de middelbare school. “Bij voorkeur hebben de leerlingen een afgeronde vmbo-opleiding”, aldus Wever. “Maar ook voor voortijdig schoolverlaters of zij-instromers hebben we mogelijkheden.

Voordelen 

Het volgen van een opleiding via InfraVak levert de nodige voordelen op:

· Begeleiding en salaris vanuit InfraVak;

· De beste match tussen leerling en leerbedrijf;

· Flexibele instroommogelijkheden;

· Wettelijk schoolgeld wordt betaald;

· Tegemoetkoming in de kosten van de leermiddelen;

· Extra praktijkscholing en -begeleiding;

· Altijd een passende opleiding;

· Baangarantie.

Surf voor meer informatie over de opleidingen van InfraVak naar www.wordwegenbouwer.nl of kijk op social media (Facebook, Instagram, Linkedin). Op het YouTube-kanaal van InfraVak vind je verschillende verhelderende filmpjes. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.