Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Almere krijgt twee vernieuwende bruggen op het Floriadeterrein

Almere krijgt twee vernieuwende bruggen op het Floriadeterrein

Bruggencampus Flevoland-Floriade, een initiatief van provincie Flevoland en gemeente Almere, en Reimert Bouw en Infrastructuur starten met de bouw van twee circulaire bruggen op het Floriadeterrein. Met het verkrijgen van de omgevingsvergunningen is de volgende belangrijke stap gezet naar de realisatie van de ‘Beverbrug’ en ‘Rondje Weerwaterbrug’.

“Wij zijn trots dat deze belangrijke mijlpaal op tijd is gehaald en dat het bouwen van de beide bruggen nu in zicht komt. Het ontwerp wordt nu afgerond, dat is een kwestie van de puntjes op de i zetten en volgens de planning starten we dan in juli met de bouw”, zegt projectmanager Dirk van Hoef van Reimert.

Vernieuwende bruggen

Na een innovatief aanbestedingsproces werd Reimert vorig jaar gekozen als winnende partij om de twee bruggen te bouwen. Doorslaggevend waren het gebruik van restromen uit Almere en de unieke vormgeving van de bruggen, ontworpen door de Almeerse architect René van Zuuk.

De bruggen worden grotendeels gemaakt van materiaal uit Almeerse reststromen. De grondstoffen krijgen zo een tweede leven waardoor een bijdrage wordt geleverd aan CO2-reductie en circulaire economie. Bijkomend voordeel in deze huidige tijd is dat wij niet afhankelijk zijn van vertraging door import van grondstoffen en materialen”, aldus Van Hoef.

rondje-weerwater-rene-van-zuuk-architecten-kopieren

Bruggencampus Flevoland-Floriade

Bruggencampus Flevoland-Floriade is de praktijkomgeving voor ontwikkeling en toepassing van innovatieve en circulaire bruggen. In Nederland moeten de komende jaren 40.000 bruggen worden vervangen. In dat kader wordt binnen de campus samen met de markt, onderwijs en wetenschap geïnnoveerd door o.a.: bestaande bruggen en materialen een ‘tweede leven’ te geven, gebruik te maken van sensoring voor monitoring en via een gezamenlijk dataplatform ontwerp, samenwerking en realisatie te optimaliseren.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.