Van Laecke Group
02:19
30-11-2018

ALLU transformer: Een veelzijdig hulpmiddel

Van Laecke Group, de groep boven Van Bemmel en Marcom Recycling, heeft in Nederland haar hoofdzetel in Houten. De groep is sinds jaren een klinkende naam in de recyclingwereld in de Benelux. Naast een zeer succesvol dealerschap in België van het merk ALLU is Van Laecke Group vanaf heden importeur voor de Nederlandse markt. Door de succesvolle verkoop in België en de jarenlange expertise die de groep bezit, was de keuze om het Nederlandse gebied er bij te nemen snel gemaakt. Met het ALLU-gamma heeft de groep nu een sterker aanbod om de Nederlandse recyclingsector nog beter te dienen. Het ALLU is een betrouwbaar hulpmiddel voor diverse zeef- en verkleinwerken en past dus perfect binnen het plaatje van de groep.

ALLU maakt al meer dan 25 jaar zeef- en breekbakken in allerlei types en uitvoeringen voor graafmachines en wielladers. Deze reeks wordt uitgebracht onder de naam ‘Transformer’, aangezien hij de definitie van zeef- en breekbak overstijgt. Met de ALLU Transformer is het omzetten van een afvalstof naar een grondstof kinderspel. Voor het aansturen van de Transformer kan gebruik gemaakt worden van een graafmachine van 4 tot 160 ton of een wiellader van 2 ton tot maximaal 90 ton, afhankelijk van het type Transformer. 

Verschillende toepassingen
De ALLU Transformer heeft enkele wereldwijd gepatenteerde voordelen. Zo is ALLU, door hun unieke zijplaat, het enige merk op de markt dat slechts om de 40 uur gesmeerd dient te worden, wat de onderhoudskosten aanzienlijk doet verminderen. De Transformer bestaat uit een stevig, stalen frame, waarop horizontaal draaiende zeef- of breektrommels gemonteerd zijn die allemaal in dezelfde richting draaien. Afhankelijk van het soort trommel en het type hamers kan afgezeefd worden op minimaal 16 tot maximaal 100 mm. 

Het werkingsprincipe bestaat uit 3 fases. Als eerste wordt het te verwerken materiaal opgeschept. In de volgende fase gebeurt het zeven en verkleinen van het materiaal. In de laatste fase wordt het grote materiaal dat in de bak blijft apart gestockeerd. Zo kan zonder extra transportkosten zeer compact materiaal ter plaatse afgezeefd en hergebruikt worden. Een toepassing die erg geliefd is bij onder andere tuinaanleggers en aannemers gespecialiseerd in pijpleidingen. Niet alleen zeven is een veelgebruikte toepassing, de machine kan ook ingezet worden voor het mengen van onder andere zand en grond of slib en schors, stabiliseren van klei en kalk, beluchten van slib compost, en het verkleinen van glas.

Van Laecke Group
Jeroen Hinnen (links) – vice president sales bij ALLU en Luc Van Laecke – oprichter en zaakvoerder van de Van Laecke Group drukken de hand op een goede samenwerking.

Unieke constructie
Door het ontwerp van de Transformer is er een optimale materiaalstroom en kan men rekenen op minimaal opspringen van het te verwerken product. De unieke constructie zorgt er onder andere voor dat het verwerken van samenklevend materiaal geen probleem is. Zo kan de Transformer ingezet worden bij grondstoffen die door de vorst samengeklit zijn, meststoffen, compost of moeilijkere grondstoffen zoals leem of klei. Voor lichtere materialen zoals gipskarton of biomassa kan de machine uitgerust worden met een hydraulische duwplaat, die de zwaartekracht een handje helpt om het materiaal te verwerken. 

Stabiel familiebedrijf
Van Laecke Group is een familiale KMO/MKB met jarenlange ervaring en expertise in gespecialiseerde machines voor de recyclage, bouw en agrarische sector. De groep overkoepelt drie bedrijven die aan de klanten in hun sector een uitgebreid en complementair aanbod van machines aanbieden. Binnen de groep kun je onder andere terecht bij Marcom Recycling voor recyclingmachines voor de verwerking, sortering en reiniging van grond en steenafval van diverse origine. Het Nederlandse Van Bemmel Recycling staat in voor de verwerking van sloop- en groenhout. De groep wordt vervolledigd door Van Laecke Machines, met een gamma aan krachtige Terex overslagkranen en een uitgebreid aanbod aan industriële- en bosbouwfrezen van het merk FAE. Vanuit hun 2 vestigingen, nabij Brugge en Utrecht, verzorgen zij onderhoud en service naar de klant. In totaal zijn er 35 werknemers actief bij het bloeiend familiebedrijf.

Bezoek ALLU tijdens Recycling 2018
Tijdens de Recycling beurs in Gorinchem kun je kennis maken met het volledige ALLU-aanbod en live demo’s volgen. Naast het assortiment van ALLU, wordt je voorgesteld aan het uitgebreide gamma van onder andere Terex Finlay, Evoquip, JENZ en Terra Select. Iedereen is welkom op stand E122.      

Tekst en Beeld | Van Laecke Group

GROND/WEG/WATERBOUW partners

GM RecyclingRijnlandRoute