01:12
15-05-2016

Allround funderingswerkzaamheden

Bouwconsortium IXAS heeft ervoor gekozen om zelf volledig de regie te houden bij het project A9 Gaasperdammerweg, ook wat betreft de funderingswerkzaamheden. Kandt BV stelt het benodigde materieel en bemanning beschikbaar om onder de vlag van IXAS de funderingswerkzaamheden uit te voeren. “Een geheel nieuwe manier van werken,” stelt Marco Kandt van Kandt BV.

Als funderingsbedrijf stelt Kandt een aantal machines ter beschikking aan IXAS, inclusief bemanning. “Het gaat afhankelijk van de fasering om diverse LeKa-boormachines, hydraulische damwandstellingen en draadkranen,” zegt Marco. “Deze manier van werken is ook voor ons een heel nieuwe invalshoek,  maar we hebben een dusdanige relatie met IXAS opgebouwd dat we op elkaar kunnen vertrouwen. En elkaar over en weer bijpraten en expertise met elkaar delen.”

Dijkfunctie
De machines van Kandt zijn betrokken bij het aanbrengen van LeKa-boorpalen, alsmede bij het aanbrengen van diverse trajecten damwanden, buispalen en combiwand. Deze werkzaamheden vinden zowel tijdens doordeweekse dag uren, nachtelijke inzetten als mede weekeind buitendienststellingen plaats.

Kandt

IXAS is er alles aangelegen om de overlast op de omgeving zoveel mogelijk te beperken. Zo worden de heipalen afgedekt met een speciale mantel om geluidsoverlast te verminderen en wordt de grond eerst voorgeboord en omgewoeld waardoor de damwanden makkelijker de grond ingaan. Daarnaast wordt er zoveel mogelijk overdag en doordeweeks gewerkt.

Voor een groot deel van de Gaasperdammertunnel zijn damwandplanken nodig. Samen vormen zij een lange damwand, die zand en water in de ondergrond op zijn plek houdt. De huidige A9 is ook een dijk die de laag gelegen Bijlmermeerpolder tegen hoog water beschermt. Als de oorspronkelijke A9 en dus de dijk straks wordt weggehaald, neemt de damwand die functie over.

Marco Kandt is trots op het feit dat de machines en het personeel van Kandt ook een bijdrage mogen leveren aan dit deeltraject van het immense SAA project. Ze zijn hebben namelijk ook een bijdrage geleverd aan een ander deeltraject, de A1/A6 ter hoogte van Diemen. “We zijn een allround funderingsbedrijf en beschikken over modern materieel en een ruime eigen voorraad stalen damwandprofielen en stempelmaterialen. Indien nodig passen we ons materieel zelf gewoon aan, zodat een best passende oplossing wordt gerealiseerd voor iedere situatie.”

Tekst: Roel van Gils Beeld: Kandt BV

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rondom civiele techniek & infrastructuur

Lees ons « Privacy statement » voor nadere informatie.

Lees meer over: A9 , Gaasperdammerweg , Kandt BV , LeKa , Projecten

Over Kandt Aannemings- en Funderingsbedrijf BV

GROND/WEG/WATERBOUW partners