Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Alles in eigen huis voor funderingsherstel
Zelfs de grootste specialist kan op voorhand niet in de grond kijken.

Alles in eigen huis voor funderingsherstel

Niet alleen om de palen op de juiste manier in de grond te krijgen, maar ook om overlast voor de omgeving te minimaliseren en risicovolle situaties direct te herkennen. Brefu Funderingstechnieken heeft hierin zeer grote ervaring.

Onverwachte situaties zijn paradoxaal genoeg, precies wat Brefu Funderingstechnieken bij de start van vele werken juist verwacht. “Om die reden hebben we een eigen constructeur in huis, als aanvulling op de constructeur van onze opdrachtgever”, zegt Marco Poppelaars van Brefu Funderingstechnieken. “Zelfs de grootste specialist kan immers op voorhand niet in de grond kijken. Onze constructeur is snel beschikbaar om de situatie in het werk op te nemen. Daarmee besparen we tijd en geld voor onze opdrachtgever. Ook beschikken we over een eigen werkplaats waar dagelijks diverse stempelconstructies worden afgeleverd voor het herstel.”

Onverwachte situaties zijn, paradoxaal genoeg, precies wat Brefu Funderingstechnieken bij de start van vele werken juist verwacht.

Reductie van geluid en trillingen

Brefu Funderingstechnieken beschikt over alle type paalsystemen die gebruikelijk zijn in het funderingsherstel. Poppelaars: “Trillingsarm zijn dat geheide buispalen en volledig trillingsvrij gaat het dan om gedrukte buispalen (perspaal), Casing-draaipalen en schroefinjectiepalen. Vooral de laatste sluit goed aan op de huidige wensen en eisen. Want vooral in binnenstedelijk gebieden is heien overduidelijk de mindere keuze. De omgeving accepteert het ook niet meer: te veel lawaai en een juridische nasleep als door het ontbreken van tegendruk schade wordt aangericht. Kortom: trillingvrij is de toekomst”, stelt Poppelaars resoluut. “Daarbij is het drukken van perspalen beduidend minder rendabel voor de klant. Een schroefinjectie paal kan namelijk in de praktijk, afhankelijk van de sondering, vaak twee keer meer draagkracht opnemen dan een perspaal. Er zijn dus minder palen nodig om hetzelfde gewicht te kunnen dragen. Dan is het rekensommetje snel gemaakt. En dan tellen we de flexibiliteit op locatie van een schroefinjectiepaal nog niet eens mee. Nog een slimme oplossing: de inkassingen worden met de kettingzaag aangebracht in plaats van het traditionele uithakken. Ook daarmee boeken we een belangrijke winst in de reductie van geluid en trillingen.”

Niet verwonderlijk dus dat de onlangs aangeschafte nieuwe schroefinjectiemachine al is volgeboekt tot in 2022. De stelling met bijbehorende groutunit is geheel op specificatie uitgewerkt. De werkvoorraad voor dit systeem is zo groot dat Brefu Funderingstechnieken inmiddels overweegt dit jaar naar een tweede schroefinjectiemachine uit te kijken.

De belangrijkste belofte van Brefu Funderingstechnieken is het aanbod van een totaalpakket aan funderingsherstel. “We begrijpen als geen ander dat funderingsherstel een ingewikkeld traject is waarbij heel wat komt kijken. Op basis van een vrijblijvend gesprek bekijken we samen met onze opdrachtgever welke uitvoeringsmethoden en varianten mogelijk zijn”, besluit Poppelaars.     

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.