Platform over civiele techniek & infrastructuur
Alle seinen staan op groen voor Infra Relatiedagen
Materieelpark van Heden en Toekomst editie 2023.

Alle seinen staan op groen voor Infra Relatiedagen

Bob van Heukelom is accountmanager van Infra Relatiedagen. Dag in dag uit praat hij met bedrijven die willen exposeren op Infra Relatiedagen. De beurs is populair. Zeven maanden vóór het event is 85% van de beschikbare halcapaciteit verhuurd. Het wordt steeds vaker puzzelen om bedrijven een mooie locatie aan te bieden. We bellen met Bob om te horen hoe het zit.

Hoe gaat het met Infra Relatiedagen?

“Meer dan goed. Dat komt natuurlijk door het succes van de laatste editie. We hebben een uitstekende rebookperiode achter de rug. Veel oud-exposanten hebben zich inmiddels weer ingeschreven. We hebben de plattegrond vrijgegeven voor iedereen. We hebben opvallend veel aanvragen van nieuwe bedrijven die in maart de beurs hebben bezocht en zo onder de indruk waren dat ze er nu op willen exposeren. Dat is een ontwikkeling waar we trots op mogen zijn.”

Sfeerbeeld Infra Relatiedagen 2023.

Zijn er volgend jaar dingen anders?

“Dat kun je wel zeggen. We houden de plattegrond dynamisch. Dat betekent dat veel exposanten niet meer op hun vertrouwde plek staan. Dat was aanvankelijk voor exposanten nog wel een dingetje. We hebben goed uitgelegd dat we dat juist doen op verzoek van de bezoekers. Zij willen steeds weer verrast worden. Met de nieuwe indeling doorbreken we de gewoonte van de vaste bezoekers om elke keer hetzelfde rondje te lopen. We hebben de beurs nu zo ingedeeld dat de kans heel groot is dat ze op stand komen van bedrijven die ze echt niet kennen. Mooi toch dat je zo op het spoor komt van onverwachte innovaties?”

Waar kijk je naar uit

“Op de eerste plaats naar de dynamiek van drie beursdagen. Die dynamiek krijgt extra kracht door de specials die we hebben toegevoegd aan het beursconcept. We zijn daar dit jaar voorzichtig mee begonnen. We hebben hiermee de stevige pijlers geslagen voor volgend jaar. Zelf kijk ik uit naar de Openbare Verlichtingstraat. We begonnen dit jaar met slechts een paar partijen, volgend jaar hebben we veertien topspelers op verlichtingsgebied in de straat staan. Of beter gezegd: rond een plein voor demo’s en kennissessies. Het leuke is dat we samen met de exposanten deze special uitbouwen. Daar krijgen wij als team ook weer energie van.”

Sfeerbeeld Infra Relatiedagen 2023.

Heb je nog zo’n voorbeeld?

“Ik noem er nog een: het Overheidsplein. Dit jaar een mooie, eerste editie met de provincies Overijssel en Drenthe als drijvende krachten. Het is toch fantastisch dat de grootste opdrachtgever van de infrasector – de overheid – zelf aanwezig is op de beursvloer om het gesprek aan te gaan met de aannemers. We zitten nu al samen aan tafel om te kijken hoe we er volgende editie iets moois van kunnen maken. Je zult je overigens verbazen hoe groot het aandeel overheid is onder de bezoekers.”

Je spreekt veel bedrijven. Wat houdt hen bezig?

“Er zijn drie grote thema’s. Wat ik bij iedereen hoor is zorg over het personeelstekort. We zagen dat ook op de beursvloer in maart. Veel exposanten hadden op hun stand een bord hangen met personeel gezocht en namen ook juist om die reden deel aan de College tour. De andere twee thema’s hangen met elkaar samen. Dat zijn duurzaamheid en ketenintegratie. Er moet heel wat gebeuren op het gebied van klimaatadaptatie, elektrificatie en circulariteit. Daar is iedereen van doordrongen. Zulke grote opgaven kun je alleen maar goed oppakken als je als keten met elkaar samenwerkt. Dan heb je het dus over ketenintegratie. Op de beurs zullen exposanten ongetwijfeld laten zien wat dit in de praktijk betekent.”

Het Overheidspark editie 2023.

Hoe kijk je eigenlijk terug op de laatste editie?

“Het was spannend. In 2022 was er ook een Infra Relatiedagen, net na de corona-periode. Alle beurzen moesten even op stoom komen. Dit jaar draaide Infra Relatiedagen weer als vanouds, aangevuld met mooie innovaties. Daarom ontvingen we hoge waarderingscijfers van zowel bezoekers als exposanten. Ik durf te zeggen dat we deze editie onze slag hebben geslagen. Niet voor niets hebben zoveel exposanten nu alweer geboekt voor 2024.”

Waar krijg je energie van?

“Het valt me op dat als we exposanten vertellen over nieuwe initiatieven, ze spontaan gaan meedenken hoe we die handen en voeten kunnen geven. We bouwen letterlijk samen aan de beurs. Als organisator voel je je dan gedragen door de sector waarvoor je het doet. Dat maakt het werk wel erg leuk. ” 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.